Търсене на продукти

Газови кондензни котли Viessmann Vitocrossal

Към продуктовата гама

В допълнение към котлите за еднофамилни къщи продуктовата гама на Vitocrossal включва и средни котли с по-висок диапазон на мощност. Тук ще разберете по какво се различават те и най-вече какво е общото между моделите от тази серия.

Газови кондензни котли Vitocrossal с висок диапазон на мощност

Продуктовата гама Vitocrossal на Viessmann се характеризира с изключителна ефективност и минимални емисии на вредни вещества, тъй като се използва най-новата кондензационна технология. Това означава, че в димните газове се губи по-малко топлинна енергия под формата на водни пари. Акцентът на кондензационната технология е, че горещите изгорели газове, получени по време на горенето, се подават през втори топлообменник. Парата се кондензира в този топлообменник. По този начин се освобождава енергия, която също се подава към отоплителната система. Поради това не е необичайно моделите да бъдат причислени към клас на енергийна ефективност А. Ако те са комбинирани със слънчеви колектори, това е дори клас на ефективност А+.

Кондензната технология е най-ефективна там, където температурите в отоплителната система са ниски. Това прави газовите кондензни котли особено подходящи за нови сгради. Но инсталирането им се изплаща и в хода на цялостна модернизация. Можете да спестите до 30% от разходите за отопление, ако скритата топлина в димните газове се използва от тази модерна отоплителна техника.

Диапазон на мощността

ТипНоминална топлинна мощностВъзможност за каскадно свързване
Vitocrossal 200 Тип CIB80 до 318 kWДвоен котел до 636 kW
Vitocrossal 200 тип CM2400 до 620 kW-
Vitocrossal 300 тип CT3B187 до 635 kW-
Vitocrossal 300 тип CT3U400 до 630 kWСистема с два котела до 1260 kW
Vitocrossal 300 тип CR3B787 до 1 400 kW-

С какво се отличават газовите кондензни котли Vitocrossal?

Продуктите от гамата Vitocrossal предлагат кондензационна технология в широк спектър от мощности, както е показано. Всички модели постигат стандартна ефективност до 98%. Това е възможно благодарение на висококачествени компоненти като топлообменника от неръждаема стомана Inox-Crossal. Той е разположен вертикално. По този начин се използва особено интензивно топлината на кондензация на отоплителните газове. Освен това има постоянен самопочистващ ефект благодарение на гладката повърхност от неръждаема стомана. Това от своя страна осигурява ефективност, но също така увеличава експлоатационния живот и намалява усилията за поддръжка, тъй като износването поради замърсяване е по-малко.

Не по-малко важен компонент е горелката MatriX в кондензационните котли Vitocrossal. Тя работи в модулационен режим, при който котелът автоматично се настройва към необходимата топлинна мощност. Това става непрекъснато и без да е необходимо горелката да се включва или изключва през цялото време.  Вследствие броят на  работните цикли е по-малък. Това от своя страна намалява износването и по този начин намалява разходите за поддръжка и обслужване. Горелките MatriX са принципно икономични, тихи и щадящи околната среда. Горелката Vitocrossal 300 тип CRU е специален модел. При този продукт сме инсталирали дискова горелка MatriX, която е особено тиха, въпреки че може да постигне мощност до 1000 kW. Освен това горелката се модулира в диапазона 1:6, което означава, че мощността може да се регулира до по-малко от 20%.

Доброто управление се поддържа и от голямото водно съдържание и широките нагревателни повърхности. По този начин те допълнително осигуряват надежден топлообмен.

Vitocrossal в модулната отоплителна система