Отопление с газов котел - интелигентно, комфортно и икономично с Viessmann

Инвестицията в нова отоплителна система или модернизацията на стара е важно решение, което обикновено се обмисля с години. Нормално е да търсите сигурна, надеждна и висококачествена техника. Това важи за цялата инсталация, в която всички компоненти са напаснати един към друг и системата е проектирана и изпълнена коректно. 

Отоплението с Vitodens 100-W е сигурно

Пазарът предлага все по-богат избор, но когато говорим за такъв тип решение и инвестиция няма място за компромиси. Viessmann държи на надеждност, сигурност и немско качество и влага всичко това в своята техника, доказала се във времето. Всички стенни газови кондензни котли Vitodens 100-W / 200-W на Viessmann са произведени в Германия и в тях е вложен повече от 100 годишен опит и know-how. Най-важните компоненти на на котлите - топлообменник, и горелка са направени от неръждаема стомана, най-устойчивият и надежден материал. Освен безкомпромисното качество, газовите кондензни котли от най-новото поколение Vitodens 100 се отличават с иновативната технология H2Ready и могат още днес да работят с 20% съдържание на водород в метана.Ако вземете решение за тази важна инвестиция и се доверите на Viessmann, можете да сте сигурни, че вземате най-доброто решение за бъдещето.

Отоплението с Vitodens 100-W е икономично

Една от най-важните причини да се предпочете отопление на газ е високата ефективност. Използвайки ефекта на кондензация, чрез който се извлича допълнително топлината от отработените газове, модерните газови котли като Vitodens 100-W достигат коефициент на ефективност до 98%. На практика това означава, че те преобразуват в топлина почти цялата енергия, съдържаща се в горивото, което се отразява положително върху разхода на газ и от там на месечните такси.

От съществено значение за икономичният разход на газ са основните компоненти на котела - горелката, топлообменника и управлението. Новата горелка MatriX-Plus при Vitodens 100-W впечатлява на първо място със своята висока ефективност, ниски вредни емисии и ниски нива на шум. Специалната MatriX-структура от неръждаема стомана е устойчива на високи температури и осигурява надеждна работа и дълъг живот на котела.Друга техническа иновация от Viessmann е автоматичният контрол на горенето Lambda Pro, който се напасва самостоятелно за всички видове газ, компенсира измененията в качеството на газа и оползотворява пълноценно енергията на горивото.

Неръждаемата стомана е качество и сигурност

Сърцето на котела е топлообменникът. Vitodens 100-W е оборудван с топлообменник Inox-Radial от неръждаема стомана: ефективен и с дълъг живот. Устойчивият на корозия топлообменник Inox-Radial е изработен от висококачествена неръждаема стомана и е един от най-важните компоненти на серията Vitodens 100-W. Той ефективно преобразува вложената енергия в топлина. Ето защо Viessmann дава 10 години гаранция на топлообменници от неръждаема стомана за газови кондензни котли до 150 kW.

Отоплението с Vitodens 100-W е комфортно


Когато става въпрос за собствения ни дом, то комфортът е на първо място: искаме да е приятно топло и уютно, при това без много усилия и компромиси от наша страна. Газовите кондензни котли Vitodens 100-W ни осигуряват не само желания комфорт, но и се вписват хармонично в интериора на жилището, благодарение на стилния и елегантен дизайн. Изискват изключително малко място за монтаж и като стенни уреди са толкова компактни, че на практика могат да се монтират почти навсякъде. Ниската им минимална мощност ги прави подходящи както за малки, така и за по-големи жилища.

Отоплението с Vitodens 100-W е интелигентно 

Стенните газови кондензни котли Vitodens са с вграден комуникационен WiFi модул. Това позволява на уреда да се управлява директно през мобилното приложение ViCare и това прави обслужването на котела още по-лесно и удобно. Имате възможност да контролирате всички функции на Вашето отопление, а когато се налага, специализираната сервизна фирма може да бъде информирана и да реагира бързо. ViCare App дава информация за актуалното състояние на инсталацията. Времевите програми за отопление и загряване на битова вода допринасят за спестяването на разходите за енергия. Приложението е налично, както за iPhone, така и за Android. С приложението ViCare можете да управлявате температурата вкъщи през смартфон или таблет, така че котелът да работи възможно най-икономично без да правите компромис с комфорта вкъщи. Обслужването на инсталацията е лесно, опростено и интуитивно от всяко място по света и по всяко време.

Повече информация за котлите Vitodens и безплатна консултация можете да получите тук.