Новият кондензен котел Vitocrossal 200 поставя нови мащаби в сервизирането и поддръжката


Спечелете с тези предимства

  • Кондензен газов котел, 87 до 311 kW
  • Коефициент на ефективност до 98% (Hs)
  • Висока надеждност и дълъг живот гарантирани от устойчив на корозия топлообменник Inox-Crossal от неръждаема стомана - за високоефективно топлоотдаване и оптимално оползотворяване на конденза
  • Самопочистване благодарение на гладките топлообменни повърхности
  • Лъчиста горелка MatriX за изключително тиха и екологична работа на котела с модулация от 1:5
  • По избор - за работа в зависимост или независимо от въздуха в помещението
  • Всички хидравлични връзки се монтират отгоре
  • Лесно за боравене управление с цветен Touch-дисплей
  • Интегриран LAN-интерфейс за интернет комуникация и интегриран WLAN за сервизно обслужване 
Газов кондензен котел Vitocrossal 200 Typ CM2С

Газов кондензен котел Vitocrossal 200 Typ CM2С

Vitocrossal 200 (Тип CM2С) с мощности от 87 до 311 KW поставя нови стандарти в своя клас. С доказалата се цилиндрична горелка MatriX могат да се използват следните видове газ Е, L, LL, а при мощности над 186 kW и втечнен газ. Котлите достигат модулация до 20%.  

Най-висок комфорт на сервизиране

Vitocrossal 200 впечатлява не на последно място с най-висок комфорт на сервизиране и поддръжка. Предната част на капака на котела лесно се издърпва нагоре, страничните капаци се плъзгат назад и така се осигурява удобен достъп до MatriX-горелката.  

Висококачествена кондензна техника

Топлообменникът Inox-Crossal от неръждаема стомана е идеалната предпоставка за оползотворяването на топлината от конденза. Гладката повърхност на топлообменника позволява на кондезната вода да се стича безпрепятствено надолу. Това има перманентен ефект на самопочистване, което гарантира дълготрайно високата ефективност, удължава живота на котела и значително намалява разходите за поддръжка на съоражението.

Здрава горелка за дълъг живот на котела

Цилиндричните и лъчисти горелки MatriX са собствена разработка и производство на Viessmann. Благодарение на специалната MatriX-структура горелките се отличават с особена здравина и дълъг период на експлоатация.


Комфортно управление Vitotronic с цветен Touch-дисплей

Vitotronic - интегрирано управление на котела

Управлението Vitotronic с голям цветен Touch-дисплей позволява бърз пуск в експлоатация благодарение на интегриран асистент, както и лесно обслужване на инсталацията.

Управлението разполага с комуникационен модул с LAN/WLAN интерфейс за сервизно и дистанционно обслужване. Допълнително разширение за управление на смесителен кръг се предлага като принадлежност.

Интегрирана каскадна функция за до осем котела

Vitocrossal 200 е идеалното решение за многофамилни къщи, жилищни кооперации, обществени и търговски сгради. Възможно е до осем котела да се свържат в каскадна инсталация, като в управлението е интегрирана каскадна функция. Така една каскадна инсталация от 8 x 142 kW достига до 1136 kW отоплителна мощност. За каскадни инсталации от два котела Viessmann предлага заводски окомплектовани системни тръбни връзки и събирателен комин от неръждаема стомана. Отоплителната централа е съставена от компоненти с доказаното качество на Viessmann като топлообменник Inox-Crossal от неръждаема стомана и цилиндрична горелка MatriX. Котлите се предлагат по избор за работа в зависимост или независимо от въздуха в помещението.

warmwasserspeicher.jpg

Напаснати компоненти: системна техника

„Цялото е повече от сумата на неговите части.“ Водейки се от този принцип Viessmann предлага не само отделни компоненти за отоплителни инсталации, които по отношение на качество, надеждност и ефективност отговарят на високите Viessmann-стандарти, а цялостни решения. Всички продукти са свързани в една комплексна система, в която всички компоненти точно пасват помежду си. Защото само перфектната синхронизация от пасващи един с друг системни компоненти използва целия потенциал на иновативната висококачествена техника.

Системната техника на Viessmann обхваща всичко, което прави едно отопление надеждно и икономично. От системата за управления Vitotronic с възможност за дистанционно обслужване през високопроизводителните бойлери за битова гореща вода Vitocell за висок комфорт на топла вода до високоефективните соларни инсталации за подпомагане на отоплението.

Разрез на продукта

Преглед

Мощност (kW)
87 до 311 kW
Коефициент на ефективност
до 98 % (Hs)
Клас на енергийна ефективност
-
Гориво
icon-gas.png
Природен газ E, L, LL и над 186 kW втечнен газ
Области на приложение
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Отопление на газ в многофамилни къщи, обществени и търговски сгради | ново строителство и модернизиране
Управление
ЛОесно за обслужване управление Vitotronic с цветен Touch-дисплей. Вграден LAN-интерфейс за интернет-комуникация и интегриран WLAN за сервизиране.
Подгряване на топла вода
Необходим е допълнителен бойлер, така се постига висок комфорт на топла вода за битови нужди.
Други особености
Цилиндрична горелка MatriX с модулация до 1:5
Разрез на продукта Vitocrossal 200 Typ CM2


Подобни продукти