Пиролизен котел на дърва Vitoligno 150-S

Vitoligno 150-S е високоефективен пиролизен котел за нарязани дърва с номинални мощности от 17 до 45 kW. Подходящ е за бивалентни инсталации (в комбинация с налична отоплителна система), както и за моновалента инсталация (като единствен отоплителен уред) в едно- и двуфамилни къщи.

Vitoligno 150-S е модулиращ котел и напасва мощността си към моментната необходимост от топлина. Управлението на горивния процес с Lambda сонда и температурен сензор за отработените газове отчита съдържанието на кислород и темепартурата на отработените газове, осигурявайки ниски емисии и висок коефициент на ефективност до 93,1%.

 


Особеностите на пиролизен котел Vitoligno 150-S

Пиролизен котел - идеално допълнение към съществуваща инсталация или като единствен отоплителен уред

Компактният пиролизен котел е идеалното допълнение към съществуваща отоплителна инсталация на нафта или газ. В бивалентна отоплителна система може да се използва като основен отоплителен уред или да покрива върхово потребление, когато това се налага. 

Vitoligno 150-S е модулиращ и напасва мощността си безстепенно към моментната необходимост от топлина. Управлението на горивния процес с Lambda сонда и температурен сензор за отработените газове отчита съдържанието на кислород и темепартурата на отработените газове, осгурявайки ниски емисии и висок коефициент на ефективност до 93,1%. Така Vitoligno 150-S икономично и пълноценно оползотворява енергията от дървата. 

Загряване само за няколко минути

Посредством клапа процесът на разпалване се ускорява и за по-малко от три минути дървата са разпалени и горят. 

Интервали за допълване с дърва и време на изгаряне

Голямата камера за зареждане с дърва позволява дълги интервали на дозареждане и продължително време на горене. Vitoligno 150-S може да се зарежда с дърва до 56 см. дължина.

Топлообменните повърхности се почистват лесно със странично разположена ръчка. Благодарение на пиролизната техника и управлението на горивния процес с Lambda сонда Vitoligno 150-S достига висок коефициент на ефективност и чисто, ефективно горене с много ниски прахови емисии. 


Предимства на пиролизен котел Vitoligno 150-S

Пиролизен котел Vitoligno 150-S
  • Лесно за обслужване и интуитивно управление на котела с осветен дисплей
  • Software-update с SD-карта
  • Ниски прахови емисии осигурени от чисто и ефективно изгаряне 
  • Вентилатор с регулируеми обороти за възможно на-висока надеждност 
  • Лесен достъп до отвори за лесно изхвърляне на пепелта и почистване отдолу 
  • Клас на енергийна ефективност: A+


Видео за Vitoligno 150-S

Vitoligno 150-S е компактен, високоефективен пиролизен котел, подходящ за самостоятелна отоплителна инсталация или като допълнение към вече съществуваща отоплителна система.

За да гледате видеото, моля, кликнете на бутона play (възпроизвеждане). Моля, обърнете внимание, че при стартиране на видеото, данни за това се приемат и записват от YouTube. Детайли можете да намерите в нашата политика за защита на данните.

Immer 100% Leistung mit der Verbrennungsregelung Lambda Pro Control Plus

Детайли за Vitoligno 150-S

Преглед

Мощност
17 до 45 kW. Тип V15A 3/2017: Мощност на отделни котли: 17,0; 23,0; 30,0; 34,9; 45,0 kW
Допустима работна температура
до 90 °C
Допустимо работно налягане
3 bar (0,3 MPa)
Коефициент на ефективност
до 93,1%
Клас на енергийна ефективност
A+
Гориво
icon-biomasse.png
Парчета дърва до 56 см дължина
Приложение
icon-wohngebaeude.png
Еднофамилни и двуфамилни къщи, ново строителство и модернизиране
Обслужване
Дигитално управление Ecotronic 100 с осветен дисплей
Топла вода за битови нужди
Необходим е допълнителен мултивалентен буферен съд за гореща вода за да се осигури висок комфорт на топла вода за битови нужди
Други характеристики
Голяма камера за зареждане с дърва осигурява дълги интервали между зарежданията и дълго горене до 4,5 часа, полуавтоматично почистване на топлообмените тръби
Разрез на пиролизен котел Vitoligno 150-S


Дигитално управление Ecotronic 100: прегледно и интуитивно

Управление Ecotronic 100

Управлението Ecotronic 100 се отличава с лесно и интуитивно обслужване. На осветения дисплей се визуализира най-важната информация със символи. 


Напаснати компоненти: системна техника

„Цялото е повече от сумата на неговите части.“ Водейки се от този принцип Viessmann предлага не само отделни компоненти за отоплителни инсталации, които по отношение на качество, надеждност и ефективност отговарят на високите Viessmann-стандарти, а цялостни решения. Всички продукти са свързани в една комплексна система, в която всички компоненти точно пасват помежду си. Защото само перфектната синхронизация от пасващи един с друг системни компоненти използва целия потенциал на иновативната висококачествена техника.Системната техника на Viessmann обхваща всичко, което прави едно отопление надеждно и икономично. От системата за управления Vitotronic с възможност за дистанционно обслужване през високопроизводителните бойлери за битова гореща вода Vitocell за висок комфорт на топла вода до високоефективните соларни инсталации за подпомагане на отоплението.

Viessmann системна техника