Vitoligno 300-C – високоефективно отопление с пелети


Спечелете с тези предимства

  • Ефективност за максимално оползотворяване на енергията до 95,3%
  • Минимални стойности на вредните емисии благодарение на иновативни технологии на горене
  • Автоматични функции, осигуряващи висок комфорт
  • Ниско потребление на електрическа енергия благодарение на автоматично запалване спестява разходи
  • Управление Ecotronic с текстово меню
  • Високо ниво на сигурност със 100% процента защита от възникване на пожар
  • Гъвкави варианти за подаване на горивото, например със засмукваща система за пелети или ръчно зареждане
  • Автоматично почистване на горивната камера
  • Изхвърляне на кутията за пепелта веднъж до два пъти годишно
  • Клас на енергийна ефективност: А+

 

Пелетен котел Vitoligno 300-C, 2,4 до 12 kW

Пелетен котел Vitoligno 300-C

Vitoligno 300-C е напълно автоматизиран пелетен котел, подходящ за широк спектър от сгради - от нискоенергийни къщи до обекти с голямо потребление на топлина.

Предлагат се различни възможности за подаване на горивото, подходящи за почти всички изисквания. Котелът е много компактен и подходящ за помещения с ниска височина. В диапазона на отоплителна мощност от 2,4 до 48 kW котелът модулира в съотношение 1:3 и се отличава с ниско потребление на електрическа енергия.  


design-award-vitoligno-300-c.jpg

2015 | Носител на наградата German Design Award WINNER

 

Отличието German Design Award се присъжда за дизайн и форма на продуктите. 30 дизайнери - експерти от икономическите среди, образованието и науката - оцениха общо 1.900 продукта и определиха победителите в съревнованието за престижната награда.


В категорията „Отличен продуктов дизайн - сграда и енегрия“ котелът Vitoligno 300-C на Viessmann бе отличен с наградата German Design Award WINNER 2015.

Ефективен и щадящ околната среда

С ефективност до 95,3% Vitoligno 300-C преобразува енергията на пелетите в топлина. Благодарение на иновативната техника на горене Vitoligno 300-C впечатлява с много ниски стойности на прахови частици. Експлоатацията на Vitoligno 300-C е изключително опростена и прави отоплението на пелети много кофортно. На практика всичко е автоматизирано - от подаването на пелетите до почистването.

Гъвкаво подаване на пелетите

Подаването на пелетите във Vitoligno 300-C става или с гъвкав шнек или със система на засмукване на горивото. До 12 kW стандартно пелетният котел е предвиден за работа със система за засмукване на пелетите от складовото помещение. Котлите с мощности 8 и 12 kW лесно могат да се преоборудват за ръчно пълнене с пелети. Така котлите могат да се зареждат с пелети от обикновени чували, например, когато няма обособено помещение за складиране на пелетите.

Компактни размери

Благодарение на директния достъп до всички компоненти за сервизиране и профилктика котелът (8 и 12 kW) може да се монтира почти навсякъде и да спести място. Идеално място за монтиране е например в ъгъл на котелно помещение.

Комфортни автоматични функции

Изгаряне на дървесни пелети с минимални остатъци - и за това се грижи Vitoligno 300-C сам. Въртящата се ламелна решетка в горивната камера автоматично се почиства минимум един път дневно. Това гарантира ниски загуби на енергия и пълноценно оползотворяване на горивото. Чрез автоматичното почистване на пепелта, тя се натрупва плътно в кутията за пепел и така се редуцира изхвърлянето на пепелта до максимум два пъти годишно. Благодарение на затворената кутия за пепелта почистването е много лесно и чисто.

Интелигентно управление Ecotronic

Интелигентно управление Ecotronic

С дигиталното управление Ecotronic, работещо по външна температура, пелетният котел Vitoligno 300-C се обслужва много лесно. То управлява до три отоплителни кръга със смесител или два отоплителни кръга със смесител и подгряване на топла вода за битови нужди или един отоплителен кръг със смесител, един соларен кръг и подгряване на топла вода за битови нужди. Допълнителен, четвърти, кръс със смесител може да се свърже посредством KM-BUS. Интуитивно се управлява котелът с подаването на пелетите, отоплителните кръгове и температурата в бойлера. Графичният дисплей с текстово меню допълнително улеснява настройката на всички релевантни данни.

Подготвен за соларна система

Когато котелът работи в комбинация със соларна система всички данни на соларната инсталация се визуализират на дисплея. Към тях спадат температурата в колекторите и бойлера или работните часове на соларната система.
За да гледате видеото, моля, кликнете на бутона play (възпроизвеждане). Моля, обърнете внимание, че при стартиране на видеото, данни за това се приемат и записват от YouTube. Детайли можете да намерите в нашата политика за защита на данните.

vitoligno-300-c-video.jpg
Viessmann Vitoligno 300-C - напълно автоматичен и компактен пелетен котел за нови и стари сгради с ниско потребление на енергия

За да гледате видеото, моля, кликнете на бутона play (възпроизвеждане). Моля, обърнете внимание, че при стартиране на видеото, данни за това се приемат и записват от YouTube. Детайли можете да намерите в нашата политика за защита на данните.

vitoligno-300-c-48kW-video.jpg
Vitoligno 300-C, 6 - 48 kW - напълно автоматичен и компактен пелетен котел за едно- и многфамилни къщи.

warmwasserspeicher.jpg

Напаснати компоненти: системна техника

„Цялото е повече от сумата на неговите части.“ Водейки се от този принцип Viessmann предлага не само отделни компоненти за отоплителни инсталации, които по отношение на качество, надеждност и ефективност отговарят на високите Viessmann-стандарти, а цялостни решения. Всички продукти са свързани в една комплексна система, в която всички компоненти точно пасват помежду си. Защото само перфектната синхронизация от пасващи един с друг системни компоненти използва целия потенциал на иновативната висококачествена техника.

Системната техника на Viessmann обхваща всичко, което прави едно отопление надеждно и икономично. От системата за управления Vitotronic с възможност за дистанционно обслужване през високопроизводителните бойлери за битова гореща вода Vitocell за висок комфорт на топла вода до високоефективните соларни инсталации за подпомагане на отоплението.

Разрез на продукта Vitoligno 300-C 2,4 до 48 kW

Преглед

Мощност
2,4 до 48 kW
Допустима работна температура
до 90 °C
Допустимо работно налягане
3 bar (0,3 MPa)
Коефициент на ефективност
до 95,3%
Клас на енергийна ефективност
A+
Гориво
icon-biomasse.png
Дървесни пелети
Области на приложение
icon-wohngebaeude.png
Едно-/дву-/многофамилни къщи, ново строителство и модернизиране
Обслужване
Дигитално управление по външна температура Ecotronic с графичен дисплей и добър контраст, с текстово меню
Производство на БГВ
Необходимо е монтирането на допълнителен бойлер, постига се висок комфорт на топла вода
Други особености
Автоматично изхвърляне на пепелта от горивната камера. Идеални за сгради с ниско потребление на енергия
Vitoligno-300-C-Schnitt.png

Разрез Vitoligno 300-C, 6 до 48 kW