100 години Viessmann

Нашето мото за ISH 2017 и юбилейната ни година:
Intoa new century – В един нов век

Тазгодишното изложение ISH Energy във Франкфурт е много специално за Viessmann, тъй като изданието през 2017 година на този водещ в световен мащаб панаир съвпада със стогодишния фирмен юбилей. „100+ Into a new century – в един нов век“ е ISH-мотото на Viessmann. Девизът за изложението и за юбилейната година е еднозначен: След 100 успешни години погледът ни е отправен изцяло в бъдещето!

Представяне на дигиталните услуги

При разглеждането на щанда за посетителите става ясно, че отказването от фосилните горива е голямото предизвикателство в наши дни – и Viessmann представя на ISH високо иновативни решения. Другото голямо предизвикателство е дигитализацията. Разнообразните дигитални услуги и приложения – за крайния потребител, но преди всичко за инсталаторите като важен наш партньор – заемат централно място на щанда.

Презентиране на водещи постижения

100 годишната история на фирмата също е поставена на фокус: минавайки през галерията с експонати и заснети исторически моменти, посетителите се запознават с големия брой водещи иновации made by Viessmann. От първите стоманени водогрейни котли, конструирани и произведени още от основателя на фирмата Йохан Висман, през може би най-голямото постижение в историята на отоплителната техника – двукомпонентната топлообменна повърхност, до днешните високоефективни термопомпи, котли на биомаса и първия влязъл в серийно производство котел с горивна клетка: избраните исторически снимки с пояснителните текстове към тях дават възможност на посетителите да се потопят в историята на фирмата.

Стремеж към иновации и възхищение от новото 

Едно е ясно: стремежът за иновации и възхищение от новото са заложени в нашето Viessmann-ДНК. Запазването на този единствен по рода си климат на иновации е гарантиран и за бъдещето на семейното предприятие с влизането на четвъртото поколение в ръководството на фирмата.

Откриване на новия техникум

След участието на световното изложение ISH в календара на Viessmann предстоят още две важни събития. На 12 април ще бъде открит новия техникум към централата на компанията. Това е най-голямата самостоятелна инвестиция в историята на фирмата, в размер на 50 мил. евро. Комплексът ще служи като технологичен център за всички звена, които имат участие в разработката на нови продукти. С многобройните си лаборатории и семинарни зали техникумът е централно свързващо звено между научноизследователската дейност и качествения контрол, както и при серийното производство.

Тържествата по случай юбилея

През месец август са планирани и официални тържества по случай 100 годишния юбилей, със семейни събирания за служителите от заводите в Алендорф, Берлин и Хоф.

Март 2017  

Снимки