Търсене на продукти
Жилище
Търговски
Газ
Слънчева

Палмовият остров „Палм Джумейра“ в Дубай

На Палм Джумейра слънчевите колектори Vitosol 200-F снабдяват с топла вода 14 жилищни сгради, а три уреда Vitocrossal 300 отопляват плувния басейн и хамама в луксозния хотел Ottoman Palace.

Палмовият остров Дубай от въздуха. Снимка: © NakheelS

Изкуствено създаден ваканционен рай  на суперлативите

Край бреговете на Дубай в Персийския залив отдалеч се виждат очертанията на огромен палмов остров в морето, състоящ се от петкилометров ствол и общо 17 палмови листа. Това е изкуствено издигнатият остров  Палм Джумейра (The Palm Jumeirah) — мястото, където се намира един от най-ексклузивните центрове за отдих и почивка в света с многобройни апартаменти, вили, луксозни хотели, развлекателни паркове, търговски центрове и пристанища, както и 120-километров пясъчен плаж. Дори от космоса се виждат изкуствено създадените  в морето  палмови листа.

Емирство Дубай живее не само от петролните си запаси, но печели преди всичко от своята зона за свободна търговия с океанско пристанище. Но от известно време насам то все повече се фокусира върху туризма. Градът обаче не разполага с достатъчно пясъчни плажове, които да предложи на постоянно нарастващия брой туристи. Така се ражда проектът за три изкуствени острова, всеки от които е във формата на палма, за да се превърнат във ваканционен рай. Първият островен комплекс, "The Palm Jumeirah", е завършен през 2007 г. Интересът към жилищния и ваканционен комплекс беше огромен още от самото начало: в рамките на три седмици всички имоти бяха продадени — по това време островният комплекс дори не беше завършен.

Хотел Palm Islands Dubai. Снимка: © Nakheel

Слънчевата термосистема на Viessmann осигурява ефективно подгряване на БГВ

Климатът в Дубай, със средно девет часа слънчево греене на ден, създава идеални условия за използване на слънчева енергия за загряване на вода. На 14 жилищни сгради, разположени на ствола на изкуствения палмов остров, са инсталирани слънчеви колектори Viessmann Vitosol 200-F с обща колекторна площ от около 3000 кв. м. Соларната система осигурява до 20 000 литра топла вода на ден. За покриване на пиковото натоварване всяка сграда е допълнително оборудвана с четири стенни газови кондензни котли Vitodens в каскадна връзка.

Газови кондензни котли Viessmann отопляват луксозен хотел

Viessmann доставя отоплителна техника и за луксозния хотел "Ottoman Palace" на Палмовия остров: три газови кондензни котела Vitocrossal 300, всеки с мощност 978 kW, и шест бойлера  Vitocell за БГВ, всека с вместимост 1000 литра, осигуряват отопление на БГВ, отопление на басейна и отопление на хамама.

Свързани препратки

Жилище
Слънчева

Кула Marco Polo Hafencity Хамбург

В 55-метровата кула „Марко Поло“ топлата вода се доставя чрез слънчева термална система Viessmann с колектори Vitosol 200-T с обща площ 180 кв. м.

Прочетете повече
Жилище
Търговски
Слънчева

Федерална агенция за околната среда в Десау

При изграждането на сградата на държавната администрация в Десау вниманието беше насочено към високата енергийна ефективност. Освен всичко друго, архитектите и проектантите заложиха на една от най-големите слънчеви термални системи в Германия със 115 тръбни колектора Vitosol 200-T.

Прочетете повече
Търговски
Газ

Небостъргач „Небесна кула“ в Букурещ

Най-високата сграда в Румъния — SkyTower — е висока 137 метра и впечатлява през нощта със сложната си светлинна хореография. За производството на топлина се използва каскадна отоплителна система с три Vitomax 100-LW.

Прочетете повече
Търговски
Газ
Слънчева

Немска фондова борса Ешборн

Дойче Бьорзе Ешборн е сертифицирана по LEED Platinum благодарение на своя устойчив дизайн и устойчивостта на сградата. Топлинната и електрическата енергия се осигуряват от два газови кондензационни котела Viessmann Vitobloc 200 и Vitosol 200-F.

Прочетете повече
Търговски

Sky Soho в Шанхай

Офис и търговската сграда в Шанхай впечатлява с добре обмислена концепция, която се съобразява в равна степен с външната конструкция на сградата и системната техника. Шест системи Vitomax 200 HW снабдяват Sky Soho с топла вода.

Прочетете повече
Районно отопление
Въздух
Газ
Електричество

Жилищен комплекс Розенщайн в Щутгарт

Жилищният комплекс Розенщайн в Щутгарт впечатлява с ориентирана към бъдещето концепция за отопление, охлаждане и електричество и залага на връзката между отделните сектори. Наред с другото, тук се използват голяма термопомпа, когенератор и фотоволтаична система.

Прочетете повече