Търсене на продукти
Търговски

Sky Soho в Шанхай, Китай

Офис и търговската сграда в Шанхай впечатлява с добре обмислена концепция, която се съобразява в равна степен с външната конструкция на сградата и системната техника. Шест системи Vitomax 200 HW снабдяват Sky Soho с топла вода.

Снимка: © ABCDstock / Shutterstock.com

Динамична футуристична архитектура с най-съвременни технологии.

Една от най-новите забележителности на Шанхай е Sky Soho. Със своите впечатляващи размери и извита форма, която в зависимост от гледната точка напомня каньон, модерната сграда представлява очарователна комбинация от динамична футуристична архитектура и авангардни технологии.

Проектиран от британската архитектка Заха Хадид, комплексът с площ от почти 350 000 кв. м се намира в непосредствена близост до летище Хонгкяо и центъра на Шанхай. Той служи като офис и търговска сграда, като само 30 000 кв. м са запазени за магазини и ресторанти; част от гигантската структура е и кино с площ 5000 кв. м. При проектирането на Sky Soho архитектът е използвал напълно нов подход.

На площ с дължина 480 метра и ширина 250 метра са разположени 12 постройки, свързани с 16 моста. По този начин е създадена разклонена мрежа от пространства, която предлага на зрителя уникално визуално изживяване. В подножието на „Каньона“ се намира зона, наречена „Потъналата  градина“.

Тази „градина“ с площ от 7000 кв. м представлява комбинация от обществени пространства и търговски площи. Освен това проектът на сградата включва екологични строителни материали, система за пречистване на въздуха и 30 процента зелени площи („Зелен офис“).

Благодарение на ориентираната към бъдещето устойчива концепция на Sky Soho проектът е сертифициран съгласно LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

Котел за гореща вода Viessmann Vitomax 200-HW. Снимка: © Viessmann

Системна технология на Viessmann за висока енергийна ефективност

Концепцията за интегриране на фасадната конструкциа и системната техника осигурява ниско потребление на енергия. Например, за отопление и производство на БГВ за цялата сграда са инсталирани шест големи  водогрейни котли Viessmann Vitomax 200-HW с обща мощност 24 MW. Индустриалните котли се характеризират с особено висока ефективност и експлоатационна надеждност.

Така Sky Soho Shanghai, наред с Lotte World Tower в Сеул, е  поредната архитектурна забележителност в Източна Азия, снабдена с високоефективна  техника от Viessmann.

Свързани препратки

Жилище
Слънчева

Кула Marco Polo Hafencity Хамбург

В 55-метровата кула „Марко Поло“ топлата вода се доставя чрез слънчева термална система Viessmann с колектори Vitosol 200-T с обща площ 180 кв. м.

Прочетете повече
Жилище
Търговски
Слънчева

Федерална агенция за околната среда в Десау

При изграждането на сградата на държавната администрация в Десау вниманието беше насочено към високата енергийна ефективност. Освен всичко друго, архитектите и проектантите заложиха на една от най-големите слънчеви термални системи в Германия със 115 тръбни колектора Vitosol 200-T.

Прочетете повече
Търговски
Газ

Небостъргач „Небесна кула“ в Букурещ

Най-високата сграда в Румъния — SkyTower — е висока 137 метра и впечатлява през нощта със сложната си светлинна хореография. За производството на топлина се използва каскадна отоплителна система с три Vitomax 100-LW.

Прочетете повече
Търговски
Газ
Слънчева

Немска фондова борса Ешборн

Дойче Бьорзе Ешборн е сертифицирана по LEED Platinum благодарение на своя устойчив дизайн и устойчивостта на сградата. Топлинната и електрическата енергия се осигуряват от два газови кондензационни котела Viessmann Vitobloc 200 и Vitosol 200-F.

Прочетете повече
Жилище
Търговски
Газ
Слънчева

Палмовият остров „Палм Джумейра“ в Дубай

На Палм Джумейра слънчевите колектори Vitosol 200-F снабдяват с топла вода 14 жилищни сгради, а три уреда Vitocrossal 300 отопляват плувния басейн и хамама в луксозния хотел Ottoman Palace.

Прочетете повече
Районно отопление
Въздух
Газ
Електричество

Жилищен комплекс Розенщайн в Щутгарт

Жилищният комплекс Розенщайн в Щутгарт впечатлява с ориентирана към бъдещето концепция за отопление, охлаждане и електричество и залага на връзката между отделните сектори. Наред с другото, тук се използват голяма термопомпа, когенератор и фотоволтаична система.

Прочетете повече