Търсене на продукти

Нашите системни решения с марка Viessmann за жилищни сгради

Поискайте безплатен съвет

Viessmann предлага индивидуални системни решения за всякакви енергоносители за самостоятелни къщи или жилищни сгради. Обширната гама включва кондензационни котли за нафта и газ, микрокогенератори с PEM горивни клетки и когенератори.

Асортиментът от съоръжения за възобновяема енергия обхваща слънчеви термосистеми за подгряване на БГВ, резервно централно отопление и охлаждане, както и специални котли за дърва за огрев, дървесен чипс и пелети.  Наред с това се предлагат хибридни устройства, термопомпи и системи с буферни съдове за лед, които използват топлина от земята, подпочвените води или въздуха, както и фотоволтаични и вентилационни системи.

Компасът за модернизация на Viessmann — пътеводителят за оптималното решение за модернизация на отоплителната система.

Струва си да се модернизира отоплителната система. В нашия компас за модернизация Ви показваме с какви технически възможности разполагате и как те се изплащат като спестени разходи за отопление и добавки за съответните енергийни източници.

Продуктова гама

По-долу е представен обзорен преглед на широкия асортимент на Viessmann. За да разберете повече, изберете дадена секция.

Термопомпи

Термопомпите са първият избор, когато става въпрос за съчетаване на икономии от отопление и екологично производство на топлина. Това е така, защото енергията, която термопомпите използват, се осигурява от околната среда в неограничени количества и безплатно.  За да се използва тази енергия, една пълноценна отоплителна система има нужда само от малко електричество за захранването и помпата. Благодарение на термопомпата ставате независими от изкопаемите горива и активно допринасяте за намаляване на емисиите на CO2 и опазване на климата.

Слънчеви термосистеми

Слънчевите колектори на Viessmann отговарят на всички изисквания за ефективно и икономично резервно отопление и подгряване на БГВ.  Благодарение на богатата гама от плоски и вакуумно-тръбни колектори Viessmann предоставя гъвкави и индивидуални решения за допълването на всяка модерна отоплителна инсталация със соларна термосистема.

Фотоволтаици

Електричество от слънцето — с инсталирането на фотоволтаична система от Viessmann всеки може да започне да произвежда електроенергията си сам. Преобразуването на безплатната слънчева енергия в електричество за собствено потребление  е финансово изгодно, а заедно с устройства за съхранението му дори дава независимост от обществената електрическа мрежа.

Отопление на газ

Компактни газови кондензни котли, подови уреди или  средно големи котли за високо потребление на топлина. Асортиментът от газови котли на Viessmann отговаря на всички изисквания за ефективно и икономично отопление на газ.

Бойлери за топла вода

Вътрешната повърхност на бойлерите за БГВ  има решаваща роля за хигиената при подгряването на БГВ. Затова Viessmann залага на две концепции за качество: в продуктовата гама Vitocell ще откриете точното решение за Вашия бойлер за БГВ.

Отоплителни и системни решения за ново строителство и модернизация.

Въпреки че запасите от природен газ и суров петрол са ограничени, потреблението в световен мащаб се увеличава. В същото време емисиите на CO₂ затоплят атмосферата и водят до изменение на климата. Мислещите далновидно използват пестеливо изкопаемите горива, повишават ефективността на отоплението, охлаждането, вентилацията и производството на електроенергия и все повече разчитат на възобновяеми енергийни източници. На тези страници ще намерите цялата необходима информация за отоплението на нови сгради или за модернизацията им.

Smart Home — умен дом с Viessmann

Един от начините за пестене на енергия е използването на решения за умен дом и следователно на умна отоплителна техника от Viessmann. Как точно изглежда това, можете да разберете по-долу.

Blauhaus в Мьонхенгладбах (Снимка: © Thorsten Arendt Fotografie)