Vitodens 141-F: модерно отопление с кондензна и соларна техника за еднофамилни жилища 

Висока енергийна ефективност, вграден бойлер и соларни компоненти, компактни размери са плюсовете на тази отоплителна система

За модерно отопление с кондензна и соларна техника в еднофамилни жилища, котелът Vitodens 141-F е идеалното решение – енергийно ефективен и щадящ околната среда. С компактните си размери, заемайки площ от само 0,4 кв.м., уредът можеда се монтира и в най-тесни пространства. Благодарение на вградения 170 литров бойлер за соларна инсталация и основни соларни компоненти, уредът гарантира по-голям комфорт при ползване на топла вода за битови нужди.

Подготвен за бъдещето чрез интегриране на соларната енергия

Vitodens 141-F е фабрично подготвен за директно или последващо свързване към колектори Vitosol или към съществуваща соларна инсталация.


Оборудвани за бъдещето

Техниката, която може да работи с метан и съдържание на водород в газа за да отоплява жилищата, вече е налична на пазара. Газовите кондензни котли от най-новото поколение Vitodens 100 могат още днес да работят с 20% съдържание на водород в метана. Собствениците на жилища, които  изберат тези модерни котли, са оборудвани по най-добрия начин за бъдещето още сега.

H2 READY

Vitodens 141-F с атрактивен дизайн в цвят Vitopearlwhite

Vitodens 141-F с атрактивен дизайн в цвят Vitopearlwhite


Особености на Vitodens 141-F

Горелка MatriX-Plus: сърцето на Вашето отопление

Новата горелка MatriX-Plus впечатлява на първо място със своята висока ефективност, ниски вредни емисии и ниски нива на шум. Специалната MatriX-структура от неръждаема стомана е устойчива на високи температури и осигурява надеждна работа и дълъг живот на котела.

Друга техническа иновация от Viessmann е автоматичният контрол на горенето Lambda Pro, който се напасва самостоятелно за всички видове газ, компенсира измененията в качеството на газа и оползотворява пълноценно енергията на горивото.

Горелка MatriX-Plus: сърцето на Вашето отопление

Устойчив на корозия топлообменник Inox-Radial от неръжадема стомана

Топлообменник Inox-Radial от неръждаема стомана: ефективен и с дълъг живот

Неръждаемата стомана прави разликата. Устойчивият на корозия топлообменник Inox-Radial от неръждаема стомана е един от най-важните компоненти на Vitodens 141-F. Той преобразува вложената енергия в топлина по най-ефективния възможен начин. И това е гарантирано от изключително устойчива, висококачествена неръждаема стомана.

10 години гаранция

на топлообменници от неръждаема стомана за газови и нафтови кондензни котли до 150 kW


Управлението е прегледно и интуитивно

Лесно обслужване с 3,5-инчов LЕD-дисплей

Новата платформа на управлението с 3,5-инчов LЕD-дисплей се отличава с много лесно, интуитивно обслужване и елегантен дизайн в черно. Инсталации с един директен и един смесителен кръг могат да се управляват много лесно и удобно.

LED-дисплей


Вграден WiFi модул – комфортът става дигитален

Спестяване на енергия, висок комфорт и сигурност с ViCare

Стенните газови кондензни котли Vitodens са с вграден комуникационен WiFi модул, който свързва уреда директно с интернет. Приложението ViCare прави обслужването на котела още по-лесно и удобно. Имате възможност да контролирате всички функции на Вашето отопление, а когато се налага, специализираната сервизна фирма може да бъде информирана и да реагира бързо. ViCare App дава информация за актуалното състояние на инсталацията, времевите програми за отопление и загряване на битова вода допринасят за спестяването на разходите за енергия. Налична за iPhone и Android операционни системи.


ViCare термостат за повече комфорт и ефективност

Можете да разширите системата си с дигитален термостат ViCare и да се насладите на повече комфорт и ефективност.

ViCare термостат за повече комфорт и ефективност

Детайли за Vitodens 141-F

Преглед

Мощност (kW)
2,5 до 25 kW
Коефициент на ефективност
до 98 % (Hs)
Клас на енергийна ефективност
energieeffizienklasse.png
A
Гориво
icon-gas.png
Метан, втечнен газ, 20% съдържание на водород
Област на приложение
icon-wohngebaeude.png
Еднофамилни и редови къщи, за ново строителство и модернизиране
Управление
Einfaches RGB
Лесно и интуитивно управление с LЕD дисплей и Touch-бутони, алтернативо и с мобилно устройство по интернет, благодарение на вграден WiFi комуникационен модул за повече комфорт, спестяване на енергия и сигурност с приложението ViCare.
Битова гореща вода
Емайлиран соларен бойлер с обем 170 литра
Други характеристики
MatriX-Plus горелка с контрол на горенето Lambda Pro за постоянно висока ефективност и ниски стойности на вредните емисии. Сертифициран за 20% съдържание на водород в метана.
Vitodens-141-F_Schnitt.png

 


Vitodens 141-F убеждава с тези предимства

  • Дълъг живот и висока ефективност чрез топлообменник Inox-Radial от неръждаема стомана
  • Повишена сигурност и ниски вредни емисии благодарение на новата горелка MatriX-Plus с интегрирани автоматичен контрол на горенето Lambda Pro
  • Лесно и интуитивно обслужване с 3,5-инчов LЕD Touch-дисплей
  • Комфорт, спестяване на енергия и сигурност благодарение на вграден WiFi комуникационен модул за интернет връзка
  • Сертифициран за 20% съдържание на водород в метана