Търсене на продукти

VITOSOL 100-FM

Подарете си спокойствие, изберете единствените слънчеви колектори със защита от прегряване ThermProtect®.

Vitosol 200-FM и  Vitosol 100-FM   - единствените в света със специално покритие ThermProtect® за защита от прегряване

Мощните плоски селективни колектори  Vitosol 200-FM  и  Vitosol 100-FM  са идеалното допълнение за всяка отоплителна инсталация.  С абсорбираща площ от 2,3 m² колекторите пасват на  всяко индивидуално  изискване. Средногодишно слънчевите колектори произвеждат до 60 процента от енергията необходима за подгряване на топла вода, а  могат да се използват и за подпомагане на отоплението.

В комбинация с термопомпа или газов котел благодарение на слънчевата енергия може да се спести дори до една трета от необходимата годишна енергия за отопление и топла вода.

  • Край на прегряването и образуването на пара при недостатъчно отнемане на топлина
  • По-висока ефективност за подпомагане на отоплението и подгряването на битова гореща вода
  • Надеждна и сигурна инсталация, благодарение на специално покритие на абсорбера ThermProtect® за защита от прегряване
  • Възможно е хоризонтално или вертикално разположение на колекторите
  • С универсално приложение за монтаж на скатни и водоравни покриви, както и за монтаж на фасади

Трайна плътност и добра изолация

Непрекъснатата извита алуминиева рамка и безшевното захващане на стъклото гарантират трайна плътност и висока стабилност на колекторите. Задната страна на колекторите е устойчива на удар и корозия. Високоефективната топлоизолация намалява топлинните загуби осбено през преходните сезони и зимата.

Лесен монтаж

Колекторите се монтират изключително лесно. Вградените изводи на тръбите за подаване и връщане позволяват опростен и сигурен монтаж на големи колекторни полета посредством   гъвкави щекерни връзки от неръждаема стомана. До 12 слънчеви колектора могат лесно и бързо да се свържат в едно колекторно поле. Плоските колектори са универсални по отношение на монтажа, подходящи за монтаж върху скатни покриви, вграждане в покрива или за свободно стоящ монатж например върху плоски водоравни пкриви. Опростените системи за монтаж на Viessmann са статично изпитани и направени от устойчиви на корозия елементи от неръждаема стомана и алуминий.