По-висока ефективност и до 4 пъти по-ниски разходи за отопление и топла вода с термопомпа от Viessmann 

Модернизирайте вашата газова инсталация като интегрирате термопомпа. Термопомпата може да покрие нуждите от топлина, топла вода и охлаждане при цена до 4 пъти по-ниска в сравнение с котел на газ

Термопомпите са първото нещо за което се сещаме, когато става въпрос за намаляване на разходите за отопление и топла вода и осигуряване на висок комфорт вкъщи. Защото енергията, която термопомпата използва, е неизчерпаема и безплатна навсякъде около нас. Термопомпата работи напълно независимо от изкопаемите горива, което я прави изключително атрактвино решение в днешни дни, когато цените на традиционните горива се покачват непрекъснато. 

Ако имате отоплителна инсталация на газ е много подходящо решение да я модернизирате като интегрирате и термопомпа. Термопомпата може да покрие не само нуждите от топла вода за вашето домакинство, но и да осигури отоплението на Вашето жилище при това на значително по-ниска цена - до четири пъти по-ниски са разходите в сравнение с котел на газ. В най-студените дни, когато има пикови нужди от топлина, се включва газовият котел за да покрие нуждите от енергия. Така ще отоплявате Вашето жилище изключително ефективно и комфортно като в същото време оптимизирате разходите си. 

С интегрирането на термопомпа в стара инсталация модернизирате умно и оптимално отоплителната система. Допълнително термопомпата може да Ви осигури и комфортно охлаждане през лятото.

Интегрирането на термопомпа в съществуваща отоплителна инсталация с газов котел на Viessmann e лесно. Така получвате перфектно напасната система на Viessmann, която работи съвместно.

Телефон за връзка с Viessmann

Имате въпроси?

Свържете се с нас за да Ви консултираме най-добре.

02 854 90 40 Изпрати e-mail

Ние Ви предлагаме:

  • Безплатна индивидуална консултация на място при Вас в цялата страна
  • Изготвяне на безплатна функционална схема 
  • Изграждане на инсталацията от доказани специалисти с опит
  • Бърза доставка и монтаж от нашите партньори
  • Гаранционен и извън гаранционен сервиз

Vitocal 200-S: най-тихите външни тела в своята категория

Серията Vitocal 200-S се отличава с едни от най-тихите външни тела в своята категория - за да не смущава ежедневието и най-вече съня ви.

Резултатът – едва може да се чуе. Висококачествените и оптимизираните за тиха работа вентилатори заедно с интелигентното регулиране на оборотите допринасят за значителното намаляване на шума при режим на работа с пълно или частично натоварване. Ниските честоти, които при обикновените термопомпи са особено смущаващи, се намаляват. Освен с екстремно тихата работа уредите се отличават с много добри технически показатели и изключително високо качество - 100%  Made in Germany.

Повишаване на ефективността – COP: до 5,0 при A7/W35

Съществените компоненти допринасят за повишаване на ефективността. Към тези спадат Scroll-компресорът с регулиране на оборотите, асиметричният пластинчат топлообменник и изпарителят с вълнообразни ламели.

Vitocal-200-S.jpg

Ниски експлоатационни разходи благодарение на високата ефективност 

За високата ефективност на новите термопомпи се грижат Scroll-компресорът с регулиращи се обороти и асиметрично оразмереният топлообменник, намиращи се във външните тела. Особеното на топлообменника е значително по-голямото сечение на каналите от страна на водата и на хладилния агент. Така се увеличава топлообмена и се намалява консумацията на електроенергия на циркулационната помпа.

Вижте широката продуктова програма от термопомпи на Viessmann:


Vitocal 200-S: изключително тихи благодарение на Advanced Acoustic Design

Изключително ниските нива на работен шум са гарантирани от новия оптимизиран дизайн - Advanced Acoustic Design (AAD). Така Vitocal 200-S е много подходяща за монтаж в гъсто населени региони.

Vitocal-200-S-2.jpg

Термопомпи въздух/вода на Viessmann