Vitodens 111-F: интелигентна ценово атрактивна комбинация от ефективен газов кондензен котел и висок комфорт на битова топла вода

Компактно решение за подов монтаж с висок комфорт на битова топла вода 

Vitodens 111-F е интелигентно решение от ефективен газов кондензен котели и висок комфорт на битова топла вода на атрактивна цена– лесно за управление и с дълъг живот. Газовият кондензн котел Vitodens 111-F е разработен за модернизиране на отоплителни инсталации и за подмяна на стари газови котли с монтиран под тях бойлер. Благодарение на високоефективната помпа с регулиране на оборотите, котелът работи тихо и енергоспестяващо. Модерният уред покрива всички изисквания за ефективно отопление. В един уред са съчетани газов котел с вграден емайлиран водосъдържател 100 л, с което се осигурява по-голям комфорт при ползване на битова гореща вода.


Оборудван за бъдещето

Техниката, необходима за използването на смес от земен газ и водород за отопление на сгради, е вече налична на пазара. Газовите кондензни котли от най-новото поколение Vitodens 100 могат още днес да работят с 20 процента съдържание на водород в газа. Собствениците на апартаменти и къщи, които изберат тези модерни уреди, са оборудвани още днес по най-добрия начин за бъдещето. 

H2 READY

Vitodens 111-F с атрактивен дизайн в перлено бяло

Vitodens 111-F с атрактивен дизайн в перлено бяло


Особеностите на Vitodens 111-F

Горелка MatriX-Plus: сърцето на Вашето отопление

Новата горелка MatriX-Plus впечатлява на първо място със своята висока ефективност, ниските вредни емисии и ниските нива на шум. Специалната MatriX-структура от неръждаема стомана е устойчива на високи температури и осигурява надеждна работа и дълъг живот на котела. Другата техническа иновативност от Viessmann е автоматичният контрол на горенето Lambda Pro, който се напасва самостоятелно за всички видове газ, компенсира измененията в качеството на газа и оползотворява пълноценно енергията на горивото.

Горелка MatriX-Plus: сърцето на Вашето отопление

Устойчив на корозия топлообменник Inox-Radial от неръждаема стомана

Топлообменник Inox-Radial от неръждаема стомана: ефективен и с дълъг живот

Неръждаемата стомана прави разликата. Устойчивият на корозия топлообменник Inox-Radial от неръждаема стомана е сърцето на Vitodens 111-F. Той преобразува вложената енергия в топлина по най-ефективния възможен начин. И това е гарантирано от изключително устойчива, висококачествена неръждаема стомана.

10 години гаранция

на всички топлообменници от неръждаема стомана за кондензни котли до 150 kW


Управлението е прегледно и интуитивно

Лесно обслужване с 3,5-инчов LЕD-дисплей

Новата платформа на управлението с 3,5-инчов LЕD-дисплей се отличава с много лесно, интуитивно обслужване и елегантен дизайн в черно. Инсталации с един директен и един смесителен кръг могат да се управляват много лесно и удобно.

LЕD-дисплей в черно


Спестяване на енергия, висок комфорт и сигурност с ViCare

Kондензниte котли Vitodens са с вграден комуникационен WiFi модул, който свързва уреда директно с интернет. Приложението ViCare прави обслужването на котела още по-лесно и удобно. Имате възможност да контролирате всички функции на Вашето отопление, а когато се налага, специализираната сервизна фирма може да бъде информирана и да реагира бързо. ViCare App дава информация за актуалното състояние на инсталацията, времевите програми за отопление и загряване на битова вода допринасят за спестяването на разходите за енергия. Налична за iPhone и Android операционни системи.

Вграден WiFi модул – комфортът става дигитален

ViCare термостат за повече комфорт и ефективност

ViCare термостат за повече комфорт и ефективност

Можете да разширите системата си с дигитален термостат ViCare и да се насладите на повече комфорт и ефективност.

Детайли за Vitodens 111-F

Преглед

Мощност (kW)
3,2 до 32 kW
Коефициент на ефективност
до 98 % (Hs)
Клас на енергийна ефективност
energieeffizienklasse.png
A
Гориво
icon-gas.png
метан, втечнен газ, 20% съдържание на водород
Област на приложение
icon-wohngebaeude.png
апартаменти, еднофамилни и редови къщи, за ново строителство и модернизиране
Управление
Einfaches RGB
Лесно и интуитивно управление с LЕD дисплей и Touch-бутони, алтернативо и с мобилно устройство по интернет, благодарение на вграден WiFi комуникационен модул за повече комфорт, спестяване на енергия и сигурност с приложението ViCare.
Битова гореща вода
с вгарден емайлиран водосъдържател 100 литра
Други характеристики
MatriX-Plus горелка с контрол на горенето Lambda Pro за постоянно висока ефективност и ниски стойности на вредните емисии. Сертифициран за 20% съдържание на водород в метана.


Разрез на уреда Vitodens 111-F (Тип B1TF)
 

Разрез на газов кондензен котел Vitodens 111-F (Тип B1TF)


Vitodens 111-F убеждава с тези предимства

  • Атрактивно съотношение цена/качество
  • Дълъг живот и висока ефективност чрез топлообменник от неръждаема стомана Inox-Radial
  • Повишена сигурност и ниски вредни емисии благодарение на новата горелка MatriX-Plus с интегриран автоматичен контрол на горенето Lambda Pro
  • Лесно и интуитивно обслужване с 3,5-инчов LЕD Touch-дисплей, алтернативно и по интернет
  • Комфорт, спестяване на енергия и сигурност благодарение на вграден WiFi комуникационен модул за интернет връзка
  • Сертифициран за 20% съдържание на водород в метана