Газов кондензен котел Vitocrossal 200 Тип CIB

Спечелете с тези предимства:

 • Газов кондензен котел, 80 до 318 kW, като компактна двукотелна инслатация до 636 kW
 • Изключително компактен, лесен за интегриране в най-различни отоплителни инсталации
 • Компактна двукотелна инсталация в един корпус от 240 до 636 kW
 • Подготвен за монтаж: бърз и лесен монтаж благодарение на предварително монтирани компоненти и окабеляване 
 • Малки размери за лесно внасяне в котелни помещения: 680 мм ширина при демонтиран котел 
 • Коефициент на ефективност до 98 % (Hs)
 • Гориво: природен газ (E, L, LL)
 • Самопочистващ се топлообменник Inox-Crossal от неръждаема стомана за постоянно висока ефективност
 • Модулираща цилиндрична горелка MatriX с дълъг живот благодарение на специална структура от неръждаема стомана - устойчива на високи температури.
 • Сигурна работа и дълъг живот, модулация до 1:5 осигурява продължителна работа на горелката без спирания
 • Управление на горенето Lambda Pro Control за автоматично напасване при променящо се качество на газа, което постига висока ефективност и икономичност
 • Лесен достъп до всички компоненти за лесно сервизиране и профилактика 
 • Управление Vitotronic с текстово меню и графични индикации
 • Малко потребление на ток, тъй като не е необходима котелна помпа 
 • Тиха работа, осигурена от цилиндрична горелка MatriX
 • Опционално: модул Vitocom за управление по интернет
Компактни каскадни решения в един корпус с мощност до 636 kW

Компактни каскадни решения в един корпус с мощност до 636 kW 

Доказаната кондензна техника прави Vitocrossal CIB едно икономично решение за разнообразни области на приложение.

Vitocrossal CIB е газов кондензен котел с универсално приложение, с отоплителна мощност от 80 до 318 kW, във вариант като сдвоен котел - два уреда в един корпус до 636 kW. С много доброто съотношение цена-производителност котелът е в еднаква степен високоефективно и икономично решение за жилищни и обществени сгради. Котелът е оборудван с топлообменник Inox-Crossal от неръждаема стомана и устойчива цилиндрична горелка MatriX. Обхватът на модулацията до 1:5 осигурява продължителна работа на горелката и икономичен разход на гориво.

Окомплектован и компактен

Vitocrossal CIB без изолация е с ширина от едва 680 мм и е подходящ за модернизиране на сгради. Точно при старите сгради отворите на вратите и котелните помещения са изключително тесни. Отоплителният уред може да се достави като напълно окомплектована единица или на отделни модулни компоненти. Котелът е заводски окабелен и предварително монтиран, което спестява време и разходи при монтажа.

MatriX цилиндрична горелка при Vitocrossal 200 CIB

Цилиндрична горелка MatriX с управление на горенето Lambda Pro Control

Lambda Pro Control намалява разходите

Интегрираното управление на горенето Lambda Pro Control автоматично напасва горелката към вида природен газ (E, LL) и гарантира постоянно високо и ефективно качество на горенето с ниски стойности на вредните емисии. Vitocrossal CIB се предлага за работа в зависимост или независимо от въздуха в помещението.

Кондензна техника с доказани качества

Конструкцията на топлооменника позволява минимални размери при ниско тегло. Топлообменникът отнеръждаема стомана предлага идеалните предпоставки за оползотворяване на конденза. Гладката повърхност на неръждаемия топлообменник позволява на водата от конденза просто да изтече надолу. Това предизвиква ефект на перманентно самопочистване, което гарантира дългосрочното оползотворяване на топлината от конденза, удължава живота на котела и намалява нуждата от профилактика.


Vitotronic - интегрирано управление на котела

Управлението Vitotronic с голям цветен Touch-дисплей позволява бърз пуск в експлоатация, както и лесно обслужване на инсталацията. С Vitocom (опционално) котелът може да се управлява по интернет с наличните приложения, както и при останалите котли на Viessmann.  

Управление Vitotronic с цветен тъч дисплей

Котел Vitocrossal CIB

Преглед

Мощност в kW (модулация)
80 до 318 kW, двукотелна инсталация до 636 kW. Тип CIB: Типоразмери: 16 - 80; 32 - 120; 32 - 160: 48 - 200; 48 - 240; 64 - 280; 64 - 318 kW
Коефициент на ефективност
до 98 % (Hs)
Клас на енергийна ефективност
-
Гориво
icon-gas.png
Природен газ E, L и LL
Области на приложение
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
жилищни сгради, търговски и обществени сгради, ново строителство и модернизиране
Обслужване
Управления Vitotronic с текстово меню. С Vitocom (опционално) котелът може да се упралява и по интернет с приложение, както и другите котли на Viessmann.
Производство на БГВ
Необходимо е монтирането на допълнителен бойлер (бойлери), постига се висок комфорт на топла вода
Други особености
Модулираща цилиндрична горелка MatriX с дълъг живот и висока ефективност благодарение на структурата от неръждаема стомана
Produktschnitt Gas-Brennwertkessel Vitocrossal 200 Typ CI

Напаснати компоненти: системна техника

Напаснати компоненти: системна техника

„Цялото е повече от сумата на неговите части.“ Водейки се от този принцип Viessmann предлага не само отделни компоненти за отоплителни инсталации, които по отношение на качество, надеждност и ефективност отговарят на високите Viessmann-стандарти, а цялостни решения. Всички продукти са свързани в една комплексна система, в която всички компоненти точно пасват помежду си. Защото само перфектната синхронизация от пасващи един с друг системни компоненти използва целия потенциал на иновативната висококачествена техника.

Системната техника на Viessmann обхваща всичко, което прави едно отопление надеждно и икономично. От системата за управления Vitotronic с възможност за дистанционно обслужване през високопроизводителните бойлери за битова гореща вода Vitocell за висок комфорт на топла вода до високоефективните соларни инсталации за подпомагане на отоплението.