Търсене на продукти
Vitosol 100-FM

Плосък колектор

Високоефективен плосък селективен колектор със специално абсорбиращо покририе ThermProtect за защита от прегряване

Площ на абсорбера: 2,31 m²
ThermProtect защита от прегряване
Рамка в цвят алуминий
Стабилно, силно прозрачно покритие от специално стъкло
Покритие на абсорбера ThermProtect

Мощни плоски колектори със специално покритие на абсорбера ThermProtect за защита от прегряване

По-висока ефективност

За подгряване на топла вода за битови нужди и подпомагане на отоплението

Универсален монтаж

Монтажът може да бъде хоризонтален и вертикален за поставяне на скатни и плоски покриви, вграждане в покрива и за фасада.

Бързо и сигурно свързване

С гъвкави щекерни връзки от неръждаема стомана на Viessmann

Без прегряване

Край на прегряването и образуването на пара при недостатъчно отнемане на топлина

Трайна плътност

Благодарение на непрекъснатата колекторна рамка и безшевното захващане на стъклото

Атрактивен дизайн

Предлага се с рамка в цвят алуминий.

Плоски колектори Vitosol 100-FM

Плосък колектор Vitosol 100-FM

Мощните плоски селективни колектори Vitosol 200-FM и Vitosol 100-FM са идеалното допълнение за всяка отоплителна инсталация. С абсорбираща площ от 2,3 m² колекторите пасват на всяко индивидуално изискване. Средногодишно слънчевите колектори произвеждат до 60 процента от енергията необходима за подгряване на топла вода, а могат да се използват и за подпомагане на отоплението.

В комбинация с кондензен котел, благодарение на слънчевата енергия, може да се спести дори до една трета от необходимата годишна енергия за отопление и топла вода.

 Трайна плътност и добра изолация

Непрекъснатата извита алуминиева рамка и безшевното захващане на стъклото гарантират трайна плътност и висока стабилност на колекторите. Задната страна на колекторите е устойчива на удар и корозия. Високоефективната топлоизолация намалява топлинните загуби особено през преходните сезони и зимата.

Лесен монтаж

Колекторите се монтират изключително лесно. Вградените изводи на тръбите за подаване и връщане позволяват опростен и сигурен монтаж на големи колекторни полета посредством гъвкави щекерни връзки от неръждаема стомана. До 12 слънчеви колектора могат лесно и бързо да се свържат в едно колекторно поле.

Плоските колектори са универсални по отношение на монтажа, подходящи за монтаж върху скатни покриви, вграждане в покрива или за свободно стоящ монтаж например върху плоски водоравни покриви. Опростените системи за монтаж на Viessmann са статично изпитани и направени от устойчиви на корозия елементи от неръждаема стомана и алуминий.

ThermProtect предотвратява прегряването

Интелигентното покритие на абсорбера предпазва колекторите от прегряване. Патентованата от Viessmann техника ThermProtect изключва слънчевите колектори при достигане на определена температура. При температури над около 75 °C се променя кристалната структура на абсорберното покритие, многократно се повишава топлинното излъчване и се намалява мощността на колекторите. Така максималната температура на колекторите e значително по-ниска и се предотвратява образуването на пара в соларния кръг.

С понижаването на температурата на колекторите кристалната структура на покритието се връща в първоначалното си състояние. След което отново повече от 95 процента от слънчевата енергия се абсорбират и преобразуват в топлина. Останалите пет процента се отразяват. Промяната на кристалната структура е обратима без ограничение и функцията остава трайна във времето на експлоатация.

ThermProtect при Vitosol 200-FM и Vitosol 100-FM повишава допълнително ефективността им в сравнение с други плоски колектори, тъй като няма състояния на стагнация на мощността и те могат отново да отдават топлина по всяко време.

Подробности за продукта

Брутна площ

2,51 m²

Площ на абсорбера

2,32 m²

Тип колектор

Плосък колектор

Дизайн

Vitosol 100-FM се предлага с рамка в цвят алуминий.

Обхват на приложение

Жилищни, търговски и общински сгради, ново строителство и модернизация.

Начин на монтаж

Плосък колектор за вертикален (тип SV1F) или хоризонтален (тип SH1F) монтаж, за монтаж на плоски и скатни покриви.

Други функции

За подгряване на топла вода за битови нужди, подпомагане на отоплението и подгряване на басейни посредством топлообменник.

Разрез на продукта