Отопление и Apps - с приложенията на Viessmann управлявате удобно и сигурно Вашата отоплителна инсталация по интернет 

Една отоплителна инсталация се управлява лесно по класическия начин - със завъртане на термостата. Или още по-удобно през интернет. Също и дистанционният достъп на сервизната фирма до Вашата инсталация вече не е проблем, стига Вие да сте дали разрешение. Всичко това е възможно с интелигентните приложения на Viessmann. Необходими са само интернет интерфейс и уред като смартфон или таблет.


Приложения на Viessmann за ползвателите на отоплителни системи

За ползвателите на отоплителната инсталация комфортът винаги е на първо място. Факторите сигурност и икономичност също не са за пренебрегване. С приложенията за управление на отоплението ViCare и Vitotrol Viessmann разработи две функционални приложения, които напълно отговарят на изискванията на ползвателите на отоплителни системи.

ViCare-App.png

Така свързвате Вашето отопление с Viessmann Apps

За да управлявате лесно и сигурно Вашата отоплителна инсталация е необходим интернет модул. В зависимост от използваното приложение на Viessmann това може да е Vitoconnect или Vitocom 100. И двата модула осъществяват връзката между отоплителния уред и приложението. С тяхна помощ можете не само да управлявате отоплителния уред,  но е възможен и дистанционния достъп на сервизната фирма, на която Вие сте дали достъп.

Vitoconnect се свързва с ViCare App и най-често се използва при отоплителни инсталации в апартаменти, едно- и двуфамилни къщи. Vitocom 100 заедно с Vitotrol App се препоръчва при по-сложни и комплексни инсталации в по-големи сгради.

ViCare App – управление на отоплението с App

Управлявайте Вашето отопление с приложение: ViCare App предлага нови възможности за управление на отоплителната инсталация през интернет. Със семпло издържания графичен дизайн на приложението ViCare управлението на Вашата инсталация е изключително лесно и интуитивно.

Приложението в повечето случаи се използва за управление на един отоплителен кръг. С едно движение избирате желаната стайна температура или избирате между програми за нормално отопление или "Парти". Когато излизате от вкъщи е достатъчно едно движение за да намалите температурата в жилището си и така да спестите ненужни разходи. Който иска да настрои индивидуални времеви програми, може да се справи лесно с помощта на функция "Асистент". На екрана на Вашия смартфон виждате също така и много идеи за спестяване на енергия.

Apps_Vicare-App.png
Apps_Vitotrol-App.png

Vitotrol App - управление и обслужване на отоплителни инсталации с Vitotronic 

С приложението Vitotrol App имате достъп до Вашата Viessmann отоплителна инсталация с управление Vitotronic. Обслужването на инсталацията е лесно, опростено и интуитивно от всяко място по света и по всяко време. Освен обслужващите функции Vitotrol App разполага и с текстови пояснения и функции помощ. Vitotrol App се предлага за мобилни устройства с iOS или Android.

 Viessmann Apps за инсталатори

Viessmann предлага на своите специализирани партньори приложения, които значително биха улеснили ежедневаната им работа. Vitoguide App например позволява дистанционен достъп и мониторинг на отоплителните инсталации. За ползвателят на инсталцията това означава по-добра поддръжка и сигурност на отоплителната система, а за сервизната фирма - постоянен поглед онлайн върху работата на инсталциите, които сервизира.  

За бързото идентифициране и поръчка на необходимите резервни части на разположение е специално приложение. Чрез него имате лесен и бърз достъп до най-важните информации като цени и схеми на резервните части.

За да използвате достъпа до пълните фунции на тези приложения са необходими данните за Login. Ако не си ги спомняте или все още нямате данните за достъп, моля, свържете се с Viessmann България.

Apps_Vitoguide-App.png

Дигитално обслужване на инсталациите

Разширете Вашите услуги към крайните клиенти с едно безценно допълнение: висока сигурност. С приложението Vitoguide на Viessmann веднага получавате информация за релевантни промени при уредите на Вашите клиенти. В случай на възникнала грешка можете да реагирате активно и дори да я отстраните без изобщо клиентът да забележи. Приложението също така Ви информира когато даден краен клиент Ви покани да обслужвате неговия отоплителен уред.

Приложението е с добре структуриран дизайн и съдържа важни параметри като отоплителни криви и управление на температурите. С негова помощ можете да направите или промените настройките дистанционно и да си спестите излишни пътувания до самата инсталация. 

Приложение за резервни части

Това приложение на Viessmann предлага на инсталаторите бърз и леснен достъп до списъците с резервни части на продуктите директно от мястото на инсталацията. 

Допълнителни функции във Ваша помощ са:

  • Сканиране на баркод (също и офлайн) на съответния уред и резервните части
  • Проверка на наличността
  • Поръчка на резревни части
  • Помощ при пуск в експлоатация и сервизни намеси
Apps_ET-App.png
Apps_Vistart-App.png

ViStart App

За нашите специализирани партньори значително улеснихме пуска в експлоатация на отоплителните инсталации. Процесът е много по удобен с приложението ViStart, което може да се инсталира на мобилни устройства. С няколко стъпки ViStart App интуитивно и сигурно ще подпомогне техниците при пуска в експлоатация на уреди Viessmann. Приложението е така построено, че стъпките са последователни и изчерпателно представени. По този начин значително по-бързо и сигурно уредите на Viessmann се въвеждат в експлоатация - дори и тогава, когато техникът не е работил с тях до сега.