Vitodens 200 - постоянна ефективност


Спечелете с тези предимства

 • Висок коефициент на преобразуване на енергията в топлина до 98% (Hs) / 109% (Hi)
 • Надежден и ефективен благодарение на топлообменник Inox-Radial от неръждаема стомана
 • Модулираща цилиндрична горелка MatriX за дълъг живот гарантиран от специалната MatriX-структура от неръждаема стомана - устойчива на високотемпературни натоварвания
 • Регулиране на горенето с Lambda Pro Control Plus за всички видове газ
 • Компактни размери, широк само 450 mm (1,8 до 35 kW)
 • Лесно за обслужване управление с цветен Touch  дисплей 5" (до 35 kW)
 • Управление чрез App (с допълнителен WiFi модул Vitoconnect 100)
 • По избор - едноконтурен (тип B2HB) или двуконтурен (тип B2KB) уред за мощности до 35 kW
 • Едноконтурен котел: възможност за каскадно свързване на до 6 котела с обща мощност до 594 kW
 • Тиха работа гарантирана от вентилатор с ниски обороти
 • Клас на енегрийна ефективност: A 
Стенен газов кондензен котел Vitodens 200-W

Високоефективен стенен газов котел с топлообменник Inox-Radial от неръждаема стомана и цветен Touch дисплей

Vitodens 200-W е идеалният газов кондензен котел за Вашето жилище, едно- или мнгофамилна къща. Безпроблемно може да се монтира в ниша, в жилищно помещение или в кухненски шкаф.  

Vitodens 200-W: едноконтурен или двуконтурен уред

Vitodens 200-W се предлага като едноконтурен котел с външно подгряване на топла вода (Typ B2HB) чрез серпентинен бойлер и с вграден топлообменник за битова гореща вода (Typ B2KB). С това компактно решение се осигурява икономично отопление и висок комфорт на топла вода с високоефективен стенен котел.

MatriX цилиндрична горелка - щади природата

Автоматично регулиране на горенето  спестява разходи

Интегрираното регулиране на горенете Lambda Pro Control Plus напасва горелката автоматично на различните видове газ (природен газ, пропан-дутан, биогаз) и гарантира постоянно висока енергийна ефективност.

Благодарение на структурата от неръждаема стомана MatriX горелката е много здрава и с дълъг живот.

MatriX цилиндрична горелка
Управление Vitotronic 200 с цветен Touch дисплей

Управление Vitotronic 200 с цветен Touch  дисплей

И ползвателят на инсталацията и сервизният специалист са изключително улеснени от новото управление Vitotronic 200: лесно обслужване на брилянтния 5 инчов цветен Touch дисплей с логично и разбираемо меню. Текстово меню на много езици, включително български. Функцията Асистент допълнително улеснява пускането в експлоатация на уреда.  

Показание за потреблението в Energy-Cockpit 

Energy-Cockpit Ви показва потреблението на газ и ток на уреда директно на дисплея. В комбинация със  соларна система имате инфромация и за дела соларна енергия в енергийния баланс, състоянието на бойлера и движението на температурата както и температурата на слеовете в комбиниран буферен съд.

Управление Vitotronic 200 с цветен Touch дисплей

Изключително лесно инсталиране и поддръжка

С избора на един от тези котли ползвателят на инсталацията печели и от минималните разходи за инсталиране и поддръжка на уреда. Всички конструктивни елементи са достъпни от фронталната страна на котела, не е необходимо да се оставят свободни пространства отстрани.

Още в завода всички компоненти са напълно монтирани. И с окачването на котела на монтажната рамка всички връзки към отоплителната система и битовата гореща вода са вече предвидени - без допълнително заваряване.

Топлообменник Inox-Radial

Топлообменник Inox-Radial

Vitodens 200-W е оборудван с топлообменник Inox-Radial от висококачествена неръждаема стомана. Топлообменникът гарантира надеждна работа и постоянно пълноценно оползотворяване на топлината от конденза. Това важи също и за цилиндричната горелка MatriX също направена от неръждаема стомана.  

Каскадни инсталации с мощност до 594 kW

Стенните кондензни котли Vitodens 200-W са перфектното решение за многофамилни къщи, обществени, търговски и административни сгради. Vitodens 200-W предлага икономични и компактни, спестяващи място решения - като еднокотелни инсталации до 150 kW или в многокотелни инсталации с отоплителна мощност до 594 kW. При каскадните инсталации могат да се комбинират от два котела по 49 KW до 6 котела по 99 kW, които пасват и в по-ниски помещения с височина до 1,9 м.
 

Каскадни инсталации
fernbedienungen.jpg

Напаснати компоненти: системна техника

„Цялото е повече от сумата на неговите части.“ Водейки се от този принцип Viessmann предлага не само отделни компоненти за отоплителни инсталации, които по отношение на качество, надеждност и ефективност отговарят на високите Viessmann-стандарти, а цялостни решения. Всички продукти са свързани в една комплексна система, в която всички компоненти точно пасват помежду си. Защото само перфектната синхронизация от пасващи един с друг системни компоненти използва целия потенциал на иновативната висококачествена техника.

Системната техника на Viessmann обхваща всичко, което прави едно отопление надеждно и икономично. От системата за управления Vitotronic с възможност за дистанционно обслужване през високопроизводителните бойлери за битова гореща вода Vitocell за висок комфорт на топла вода до високоефективните соларни инсталации за подпомагане на отоплението.
 

Разрез на продукта

Преглед

Мощност (kW)
1,8 до 150 kW
Кoефициент на ефективност
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Клас на енергийна ефективност
energieeffizienklasse.png
A
Гориво
icon-gas.png
Природен и втечнен газ
Области на приложение
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png
Едно-/дву- и многофамилни къщи, етажна собственост в жилищни кооперации, обществени и търговски обекти, ново строителство и модернизиране
Обслужване
icons-vitotrol-app.gif
Управление Vitotronic 200 с цветен Touch дисплей, текстово меню и графични индикации, възможно е обслужване с Vitotrol App
Производство на БГВ
Едноконтурни котли с допълнителен бойлер за висок комфорт на БГВ, до 35 kW се предлагат и като двуконтурни котли без нужда от допълнителен бойлер за лесно подгряване на топла вода
Други особености
Като многокотелна инсталация с мощност до 594 kW
Разрез на продукта Vitodens 200-W