Напаснати компоненти: системна техника

„Цялото е повече от сумата на неговите части.“ Водейки се от този принцип Viessmann предлага не само отделни компоненти за отоплителни инсталации, които по отношение на качество, надеждност и ефективност отговарят на високите Viessmann-стандарти, а цялостни решения.

Всички продукти са свързани в една комплексна система, в която всички компоненти точно пасват помежду си. Защото само перфектната синхронизация от пасващи един с друг системни компоненти използва целия потенциал на иновативната висококачествена техника.

Системната техника на Viessmann обхваща всичко, което прави едно отопление надеждно и икономично. От системата за управления Vitotronic с възможност за дистанционно обслужване през високопроизводителните бойлери за битова гореща вода Vitocell за висок комфорт на топла вода до високоефективните соларни инсталации за подпомагане на отоплението.

Vitodens300-W_1397-9_A4.indd

Единна система за управление от 1,5 до 2000 kW

С нарастващите изисквания за ефективни, мултивалентни и лесни за обслужване отоплителни системи управлението става все по-важно: за тази цел с управленията Vitotronic 100/200/300 Viessmann предлага съвместима програма управления за всички малки котли, стенни уреди, котли със средни мощности и термопомпи.

Лесно и интуитивно меню

Управлението на инсталациите е с лесно за рабиране и интуитивно меню. За това допринасят стандартните елементи като голям, осветен дисплей с текстово меню и графики, контрастно черно-бяло изображение и функция Помощ съотнесена към контекста и обозначена с бутон „?“. Специалните функции като отоплителна характеристика, вложена соларна енергия и времената на изключване се изобразяват с графики.

5" цветен Touch дисплей на управление Vitotronic 200 (HO2B) за Vitodens 200-W до 35 kW

Познатото дигитално управление Vitotronic 200 при Vitodens 200-W до 35 kW с нови допълнителни функции. Забележителен е големият, 5 инчов, цветен Touch дисплей.

 

5-Zoll Farb-Touch-Display
5-Zoll цветен-Touch-Display

Управления за средни и големи котли - енергиен мениджмънт за инсталации с по-големи мощности

От управления за единични котли до многокотелни инсталации с централен контролен шкаф, Viessmann предлага идеално синхронизирани решения. Платофрмата за управления Vitotronic е електронен мениджмънт за икономична и надеждна работа на отоплителната инсталация - от монтажа, обслужването и профилактиката. 

За котли със средни и големи мощности се предлага широка продуктова програма. Освен интегрирани в котлите управления като например при газовите кондензни котли Vitocrossal 300 (CM3C), се предлагат и варианти за монтаж върху горната част на котела.

fernbedienungen.jpg

Дистанционни управления

С елегантния си дизайн издържан в бял гланц дистанционните управления за програмата котелни управления Vitotronic се вписват идеално в интериора на жилищните помещения.

Те са лесни за използване, с интуитивно меню и благодарение на единната философия на управление на Vitotronic Ви осигуряват по всяко време бърз достъп до параметрите на отоплителната инсталация.

Vitotrol App

С приложението на Viessmann Vitotrol App имате възможност да управляватe Вашата Viessmann отоплителна инсталация с управление Vitotronic. Обслужването е лесно, интуитивно и удобно от всяко едно място и по всяко време. Освен функциите за обслужване на инсталацията Vitotrol App има и функция за Помощ, съотнесена към контекста на менюто. Vitotrol App е предназначено за мобилни устройства с iOS или Android.

За да управлявате инсталацията с това приложение стенните котли / термопомпите / котлите на дърва / стоящите котли трябва да са с управление Vitotronic 200  допълнени с Interface Vitocom 100 LAN1 и свързани с DSL-рутер. Конфигуриране на DSL-рутера не е необходимо.

vitotrol-app.jpg
Vitocomfort_200.jpg

Home Automation

Vitocomfort 200 - Smart Home System

От отоплението, през вентилацията до осветлението: нашата система Smart Home Vitocomfort 200 обединява “умно“ отопление и “умна“ енергия в едно. И се инсталира бързо и лесно, без значение дали става въпрос за ново стрителство или модернизиране.


Комуникация и пренос на данни

Независимо дали става въпрос за вила, къща или голяма жилищна кооперация с програмата TeleControl Viessmann предлага интелигентни решения за комуникация с отоплителни системи и сградна техника.

И това важи за всички налични отоплителни системи: газови кондензни котли, котли средни и високи мощности на нафта и газ, термични соларни инсталации, пелетни котли и термопомпи.
 

daten-kommunikation.jpg

Термични соларни инсталации

Соларни системи за подгряване на топла вода и подпомагане на отоплението.

Информация за продуктите

Бойлери и буферни съдове

В продуктовата програма Vitocell ще намерите подходящия бойлер за Вашите изисквания.

Информация за продуктите
frischwasser-module.jpg

Модули за прясна вода

Модулите за прясна вода служат за комфортно и хигиенично подгряване на битова гореща вода на проточен принцип. За разлика от обикновените бойлери за БГВ подгрятата вода не се съхранява, а се подгрява на момента посредством мощен пластинчат топлообменник. Енергията за подгряване на БГВ идва от буферен съд за гореща вода, който може да се подгрява от различни системи - соларни системи, котли на твърди горива, котли на нафта и газ, термопомпи и други системи.
 

 Топлообменници

 • за подгряване на басейни

> Vitotrans 200 Tип WTT (PDF)

 • за топлопреносни станции при централно топлоснабдяване,
  за системно разделяне при отоплителни инсталации с подово отопление и за соларни инсталации

> Vitotrans 100 Тип PWT (PDF) 

 • за отопление при връзка с парни инсталации

> Vitotrans 200 Tип WTD (PDF)


 

waermetauscher.jpg

Vitoset – копмлексна гама принадлежности

С програмата Vitoset получавате всички компоненти за изграждането на отоплителната инсталация във Вашия дом от едно място. Предимството за Вас: всичко пасва помежду си и може да се реализира в една система съгласно Вашите индивидуални изисквания.

Това, кеото обединява всички компоненти от широката гама принадлежности на Viessmann е използването на висококачествени, изпитани материали и перфектна изработка - така се гарантира, че ще получите наистина сигурна и надеждна система.

Vitoset – това е иновативна технология, при която всички компоненти пасват един с друг.
 

Съхранение на гориво
 • Нафтови резервоари, 620 до 1500 литра
 • Принадлежности за нафтови резервоари
 • Нафтови филтри
 • Съхранение на пелети

Топлопроизводство

 • Мембранни разширителни съдове за затворени отоплителни системи, цвят: сребрист, съдове от 25 до 140 лотра също и в бяло (RAL 9010)
 • Спирателни армарури, предпазни вентили, обезвъздушаване
 • Омекотителни инсталации
 • Коминни системи

Бойлери

 • Филтри за питейна вода
 • Разширителни съдове за питейна вода
 • Омекотителни инсталации
 • Рециркулационни помпи
 • Мембранни разширителни съдове за затворени системи за БГВ
 • Модули за прясна вода

Разпределение на топлина

 • Спирателни арматури, възвратни клапи
 • Хидрвалични разделители
 • Смесители
 • Циркулационни помпи
 • Буферни съдове

Отдаване на топлина

 • Радиатори и лири за баня
 • Принадлежности за радиатори
 • Подово отпление
   
vitoset.jpg