Vitocal 222-S – компактна сплит-термопомпа с вграден бойлер 


Спечелете с тези предимства

  • Термопомпа въздух-вода, компактна сплит система на атрактивна цена
  • Голям комфорт на битова топла вода, благодарение на интегрирания 210 литров емайлиран бойлер
  • Максимална температура на подаващата линия: до 60°С
  • Регулиране на мощността и DC-инвертор за висока ефективност при работа с частично натоварване
  • Ниски експлоатационни разходи благодарение на високa COP-стойност (COP = Coefficient of Performance = коефициент на перобразуване) съгласно EN 14511: до 5,0 (въздух 7 °C/вода 35 °C) и до 4,1 (въздух 2 °C/вода 35 °C)
  • Вътрешно тяло с вградени помпа на отоплителния кръг, кондензатор, топлообменник, трипътен превключващ вентил, предпазна група, бойлер и управление
  • Лесно за обслужване управление Vitotronic 200 с текстово меню на български език и графични индикации
  • Изключително тиха работа благодарение на Advanced Acoustic Design (AAD)
  • С възможност за интернет връзка
  • Клас на енергийна ефективност*:

Tип AWT-BT 221.C04: A++ / A+ | Tип AWBT 221.C06 - C16: A++ / A++

*Клас на енергийна ефективност съгласно наредба на ЕС №. 811/2013 отопление, средни климатични условия, нискотемпературно приложение (35 °C) / среднотемпературно приложение (55 °C)

 

Термопомпа въздух/вода Vitocal 222-S

Термопомпа въздух вода, компактен сплит уред Vitocal 222-S

Vitocal 222-S работи икономично и щадейки околната среда, като използва топлината, съдържаща се във въздуха. Предлага се във варианти само за отопление или за отопление и охлаждане.

Vitocal 222-S е една от най-тихите термопомпи в своята категория. 

Благодарение на Advanced Acoustic Design при нощен режим на работа достига ниво на шум само 35 dB(A) при отстояние до 3 метра. Така тя намира приложение и в най-гъсто населените региони и покрива законовите разпоредби за ниво на шум.

Ефективна и компактна система за отопление, охлаждане, подгряване на битова гореща вода и вентилация

Глемият избор от комбинации на Vitocal 222-S с уред за вентилация Vitovent 300-F в една система Ви дава възможност да намрите точното решение, отговарящо на Вашите изисквания и технически характеристики на сградата.

Вискооефективното обратно използане на топлината при вентилационната система Vitovent 300-F допълва енергоспестявващата техника в дома Ви.

Vitocal_222-S_242-S_Vitovent_300-F.jpg

Екстремно тихи външни тела от Viessmann

Новите външни тела на термопомпите впечатляват с изчистен и модерен дизайн и са собствена разработка и производство на Viessmann. Освен с екстремно тихата работа уредите се отличават с много добри технически показатели и изключително високо качество - 100%  Made in Germany.

Ниски експлоатационни разходи благодарение на високата ефективност 

За високата ефективност на новите термопомпи се грижат Scroll-компресорът с регулиращи се обороти и асиметрично оразмереният топлообменник, намиращи се във външните тела. Особеното на топлообменника е значително по-голямото сечение на каналите от страна на водата и на хладилния агент. Така се увеличава топлообмена и се намалява консумацията на електроенергия на циркулационната помпа.

Компактни и лесни за монтаж

Комапктните и тихи вътрешни тела могат да се монтират бепроблемно в близост до жилищните помещения. Всички съществени части необходими за отопление респ. охлаждането на сградата са интегрирани. Външното тяло е предварително напълнено с хладилен агент, с което се позволява компектен, лесен и бърз монтаж. Малките сечения на тръбопровода за хладилния агент изискват и малки отвори в стените.

Повишена ефективност - COP до 5,0 при А7/W

Основните компоненти допринасят за по-добрата ефективност. Към тях спадат Scroll-компресорът с регулиращи се обороти, асиметричният пластинчат топлообменник и изпарителят с вълнообразни ламели.

Висок комфорт на битова топла вода

Термопомпата Vitocal 222-S осигурява висок комфорт на битова топла вода, благодарение на интегрирания 210 литров емайлиран бойлер, който се загрява чрез намиращата се в него серпентина.

Управление Vitotronic 200

Комфортно обслужване

Прегледно, комфортно, интелигентно: управлението Vitotronic предлага перфектни функции за бързо и точно управление на отоплителната система.

Връзка с интернет

Управлението Vitotronic 200 – подготвено за управление чрез приложения.

fernbedienungen.jpg

Напаснати компоненти: системна техника

„Цялото е повече от сумата на неговите части.“ Водейки се от този принцип Viessmann предлага не само отделни компоненти за отоплителни инсталации, които по отношение на качество, надеждност и ефективност отговарят на високите Viessmann-стандарти, а цялостни решения. Всички продукти са свързани в една комплексна система, в която всички компоненти точно пасват помежду си. Защото само перфектната синхронизация от пасващи един с друг системни компоненти използва целия потенциал на иновативната висококачествена техника.

Системната техника на Viessmann обхваща всичко, което прави едно отопление надеждно и икономично. От системата за управления Vitotronic с възможност за дистанционно обслужване през високопроизводителните бойлери за битова гореща вода Vitocell за висок комфорт на топла вода до високоефективните соларни инсталации за подпомагане на отоплението.

Разрез на продукта

Преглед

Максимална мощност (kW)
3,2 до 14,7 kW
COP при отопление
COP: до 5,0 (A7/W35) и до 4,1 (A2/W35) съгласно EN 14511
Клас на енергийна ефективност съгласно директива на ЕС Nr. 811/2013 отопление, средни климатични условия - нискотемпературно приложение (35 °C) / среднотемпературно приложение (55 °C)
energieeffizienklasse.png
Typ AWT-BT 221.C04: A++ / A+ | Typ AWBT 221.C06 - C16: A++ / A++
Клас на енергийна ефективност БГВ
A
Области на приложение
icon-wohngebaeude.png
Еднофамилни къщи и жилищни кооперации, ново строителство и модернизиране
Bedienung
Einfaches RGB
Управление Vitotronic 200 с текстово меню и графични индикации
Подгряване на БГВ
Вграден бойлер 210 литра
Други особености
Различни възможности за монтаж на външното тяло (на земя, на стена). Доставя се като уред само за отопление или уред за отопление и охлаждане.
Vitocal 222-S вътрешно тяло

Разрез на продукта: външно тяло

Produktschnitt Außeneinheit der Vitocal 222-S

erklaervideo-wp-umgebungswaerme.jpg

Откъде идва топлината от природата?

Карстен Кулман обяснява откъде идва топлината от природата и как я използват различните типове термопомпи.

Youtube