Търсене на продукти

Индустриални котли Viessmann Vitomax

Поискайте съвет

Vitomax — енергийно ефективно и безопасно снабдяване с пара и котли за гореща вода.

За производството на технологична пара и топлинна енергия в промишлени, търговски и общински обекти Viessmann предлага идеални цялостни решения със своите индустриални котли Vitomax. Енергоспестяващото и в същото време ниско замърсяващо снабдяване с енергия, както и високото ниво на експлоатационна надеждност и сигурност са основните стълбове на парните и водогрейните котли Vitomax.

Какви са отличителните характеристики на индустриалните/търговските котли Vitomax?

Всички компоненти на индустриалните котли са оптимално съгласувани помежду си. Отделните компоненти на системите идват от един източник и могат да бъдат адаптирани към индивидуалните изисквания на клиента. Освен това продуктите на Vitomax винаги се придружават от широка гама от услуги. От самото начало до реализацията на вашата система всички клиенти се подпомагат и консултират от нашите експерти в областта на промишлената котелна техника и от нашите местни партньори - от първоначалната консултация, реализацията на проекта и пускането в експлоатация до сервизното обслужване по време на експлоатацията. Заедно с тези експерти разработвате икономични и перспективни решения за вашата компания, като вземате предвид всички изисквания, както и правилата за безопасност за цялото оборудване. Продуктите на Vitomax са проектирани в съответствие с Директивата за съоръженията под налягане и специфичните за страната разпоредби.

100% готовност за Н2 и значително намаляване на емисиите на CO2

Големите котли от продуктовата гама на Vitomax могат да бъдат оборудвани с подходящи горелки и след това да работят с до 100% водород. Това не само прави технологията устойчива на бъдещето, но и значително намалява емисии на CO2. Обикновенокогато се използва водород, се увеличават емисиите на NOx. Благодарение на специалното оборудване на котлите Vitomax обаче те могат да бъдат значително намалени. Стойностите дори остават под законовите изисквания. Това означава, че в това отношение можете да планирате дългосрочно. Дори ако законът стане по-строг, вашият нов котел Vitomax ще бъде оборудван по съответния начин.

Области на приложение на Vitomax

Котлите за пара и гореща вода Vitomax имат широк спектър от приложения. Навсякъде, където се изисква технологична енергия под формата на пара и гореща вода, в допълнение към класическите среди за електричество, отопление и охлаждане, котлите Vitomax показват своите силни страни и се използват.

Предимства на продуктовата гама Vitomax накратко

  • Енергоспестяващо и ниско замърсяващо енергийно захранване
  • Оптимално съчетани компоненти
  • Системна технология от един източник
  • Индивидуално адаптиране към изискванията на клиента
  • Цялостна гама от услуги
  • Гъвкаво приложение
  • Дългогодишен опит в областта на технологиите за големи котли
  • Висока надеждност на планирането и изчисленията
  • Високо качество на всички компоненти
  • Дълъг експлоатационен живот
  • Висока експлоатационна надеждност
  • Готовност за H2

Оптимално съчетана системна технология според изискванията на клиента

Котлите Vitomax се предлагат като цялостен пакет. Освен стандартните модели има възможност за индивидуално проектиране. Общото между всички тях е обхватът на доставката. В допълнение към самата горивна система, включително подаването на гориво, пълният пакет включва и други компоненти. На разположение на нашите клиенти са следните разширения за всеки котел:

  • Технологии за автоматизация и управление
  • Технология за измерване и управление
  • Горивни системи с доставка на гориво
  • Системи за пречистване на водата и анализи
  • Съдове за захранваща вода и други термични резервоари
  • Системи за възстановяване на топлина
  • Тръбопроводни системи и системи за димни газове

Водогрейни и парни котли — кои модели на Vitomax се предлагат?

Основното разграничение в продуктовата фамилия Vitomax е между парни и водогрейни котли. Те се предлагат във версии с ниско или високо налягане и под формата на котли с отпадна топлина. Продуктовото портфолио включва и електрически и хибридни котли, които също могат да се използват за производство на пара или гореща вода. Допълнителни отличителни функции към момента определят продуктовите характеристики и категоризации. Ключовите характеристики включват диапазоните на налягането и температурата, както и видът на енерозахранването.

Наситена пара / прегрята пара

Енерозахранване Налягане на предпазителя (< 1,0 bar) Налягане на защитата (> 1,0 bar) Коментар Готов за H2?
Изкопаеми/биогенни горива (течни/газови) Vitoplex LS Vitomax HS Котел с разпалване 100%
Електричество   Vitomax HS-E Котел с електрически нагревателни елементи  
Изкопаеми/биогенни горива (течни/газови) + електроенергия   Vitomax HS-EH Котел с разпалване и 2 допълнителни електрически нагревателни елемента 100% за частта с гориво
Отработена/отпадъчна топлина   Vitomax RS Котел с връзки за източник(ци) на отпадна топлина  
Изкопаеми/биогенни горива + отработена топлина/отпадъчна топлина   Vitomax RS Котел с разпалване и допълнителни връзки за източник(ци) на отпадна топлина 100% за частта с гориво

Гореща вода

Енергозахранване Температура на предпазителя (< 110°C) Температура на предпазителя (> 110°C) Коментар Готовност за H2?
Изкопаеми/биогенни горива Vitomax LW Vitomax HW Котел с разпалване 100%
Електричество Vitomax LW-E Vitomax HW-E Котел с електрически нагревателни елементи  
Изкопаеми/биогенни горива + електроенергия Vitomax LW-EH Vitomax HW-EH Котел с разпалване и 2 допълнителни електрически нагревателни елемента 100 % за компонента, работещ с гориво
Отработена топлина/отпадъчна топлина Vitomax RW Котел с връзки за източник(ци) на отпадна топлина  
Изкопаеми/биогенни горива + отработена/отпадъчна топлина Vitomax RW Котел с разпалване и допълнителни връзки за източник(ци) на отпадна топлина 100 % за частта с гориво

Котел за отпадна топлина — Vitomax RW и Vitomax RS

Котлите за отпадна топлина използват топлината на горещите димни газове от горивни процеси или горещите въздушни потоци от промишлени процеси за генериране на наситена пара или гореща вода. Поради това използването им значително намалява текущите експлоатационни разходи, тъй като се използват по-малко или никакви изкопаеми горива. Благодарение на индивидуалната си конструкция котлите за отпадна топлина могат да се използват гъвкаво както в промишлеността, така и в търговията или общините. Така котлите Vitomax гарантират екологично производство на топлина и пара, като в същото време са изключително икономични и осигуряват надеждно захранване.

Можете да избирате между котли със и без спомагателно разпалване. Vitomax със спомагателно разпалване са нашите конвенционални котли с горелка и оползотворяване на отпадната топлина. Независимо дали са в парна или водогрейна версия, те са подходящи за изгаряне на 100 % водород при подходящи условия за използването му. Котлите без спомагателно разпалване използват за производство на гореща вода или наситена пара само димните газове или потоците отработен въздух. Те се предлагат само в изпълнение, съобразено със спецификата на проекта. Котлите Vitomax за отпадна топлина често работят и в комбинация с газови турбини или когенерационни агрегати и следователно са идеални за по-сложни енергийни концепции.

Котли за прегрята вода с ниско налягане — Vitomax LW

Отоплителните котли Vitomax са класически котли с кожух за производство на гореща вода (защитна температура TS <110 °C), прегрята вода (защитна температура >110 °C) или наситена прегрята пара. Благодарение на конструкцията си тези хиляди пъти изпитани продукти предлагат идеални условия за изгаряне на изкопаеми или биогенни горива с ниски емисии. С версиите с ниски емисии на NOx изискванията на BImschV са значително занижени още при нормална експлоатация.

  • Работа с газ под 70 mg/Nm³
  • Работа с нафта под 150 mg/Nm³
  • Работа с газ под 30 mg/Nm³ с външна рециркулация на димните газове

Освен това котлите за прегрята вода с ниско налягане Vitomax са оборудвани с топлообменник димни газове/вода (като допълнително оборудване). Това подобрява ефективността им до над 95,5 %.

По принцип котлите Vitomax LW могат да работят с природен газ или с лек или тежък мазут. Независимо дали става въпрос за проекти за модернизация или за ново строителство, те се характеризират с гъвкави възможности за приложение в промишлеността, в производствения сектор и в местното и централното топлоснабдяване. Доказаната и надеждна технология е подходяща не само за проекти за модернизация с навременно топлоснабдяване, но и за проекти за ново строителство в търговския, промишления и общинския сектор. Във всеки случай индустриалните котли Viessmann Vitomax предлагат високо ниво на надеждност при планиране и изчисления.

Парните котли с ниско налягане принадлежат към продуктовата фамилия Vitoplex. Съответният модел ще откриете под името Vitoplex LS.

Котли за прегрята вода под високо налягане и парни котли под високо налягане — Vitomax HW и Vitomax HS

В продуктовата фамилия Vitomax са представени и котли за прегрята вода и парни котли с високо налягане. Те постигат ефективност от над 95,5 %, като използват топлообменник. Генераторите за прегрята вода произвеждат мощност до 20 мегавата, в степени на налягане от 6 до 20 бара и при температури на потока над 110 градуса по Целзий. Парогенераторите убеждават с наситена пара от 0,5 до 31,5 t/h и степени на налягане от 0,5 до 30 bar. И двете версии са подходящи за използване с лек и тежък мазут, биомазут, природен газ и биогаз. Гъвкавите възможности за приложение важат и за двете. Водогрейните котли с високо налягане Vitomax се използват предимно в производствената промишленост и в локални и районни отоплителни мрежи. Парните котли също са убедителни в производствената индустрия, както и в болници и рафинерии.

Хибридни и електрически котли — Vitomax HS-E, Vitomax HW-E/LW-E и Vitomax HS-EH, Vitomax HW-EH/LW-EH

Електрическите котли могат да се използват както за изцяло електрическа работа, така и като хибридна версия, съчетаваща горелка с принудителна тяга и електрически патронни нагреватели. И двете версии използват излишък или регенеративно генерирана електроенергия. По този начин производствените пикове в производството на електроенергия, като например временно ниските тарифи на пазара на електроенергия, могат да се използват екологично и икономично. По същия начин фирмите имат възможност да използват икономично собствено произведената електроенергия с тези котли. Във всеки случай емисиите на CO2 могат да бъдат значително намалени. При котлите с чисто електрическо захранване - Vitomax HS-E и Vitomax HW-E/LW-E - емисиите са дори нулеви. Те са с мощност от 0,5 до 5,0 t/h и от 0,45 до 4,5 MW. Електрическото производство на пара и топлина чрез хибридния котел с Vitomax HS-EH и Vitomax HW-EH/LW-EH предлага не само ниско емисионно и енергоспестяващо енергийно осигуряване, но и допълнително високо ниво на експлоатационна надеждност и наличност на пара, както и на гореща вода. Хибридните котли са с мощности от 1,2 до 8,4 t/h и около 0,8 до 5,6 MW.

Ранен съвет и надеждно обслужване за продуктите на Vitomax

Със системната технология Vitomax всичко идва от един източник, в тясно сътрудничество с местните изпълнители на отоплителни инсталации и експерти от сектора на големите технологии. Това се отразява не само на самите продукти, но и на пакета от услуги. Експертите на Viessmann предоставят необходимата подкрепа на ранен етап, за да се гарантира, че планирането е извършено в срок. Всичко започва с изчерпателни и компетентни съвети. В края на краищата за нас е важно да работим заедно с вас, за да намерим правилните решения.

Дългогодишният опит на нашите инженери и търговци има значителен принос за идентифицирането на необходимите мерки и планирането им по ориентиран към клиента начин. Компетентната подкрепа във всяка фаза на проекта е даденост. Резултатът е индивидуални решения, постигнати с модулни продукти и правилен избор на подходящи допълнителни функции или оборудване. Нашите услуги обаче не приключват след инсталирането на оборудването. След това се осигурява професионална поддръжка от квалифицирана техническа служба за въпроси, свързани с поддръжката, ремонтите и други проблеми. Удовлетворението на клиентите е наш основен приоритет!

Продуктова гама