Соларни инсталации в комуналния сектор

Разнообразието от потребности всферата на комуналните услуги предлага добри шансове за използването на соларни инсталации. Така например могат да се използват за подгряване на топла вода за битови нужди и подпомагане на отоплението в жилищни квартали и сгради. 

Соларна инсталация в жилищна кооперация

Приложение на плоски и вакуумно-тръбни колектори

Соларните колектори преобразуват безплатната слънчева светлина в топлина, която може да се използва за подпомагане на отоплението и подгряване на топла вода за битови нужди. Така не само се намалява изплзването на фосилни горива, но и общините могат по този начин сами да произвеждат енергия и да са относително независими от доставчиците на горива и покачващите се енергийни разходи. 

Оснонит елемент на инсталаиите са колекторите. Те се предлагат в два варианта: вакуумно-тръбни и плоски селективни модули. 


Соларни системи icon-solar.png

Tермични соларни системи за подгряване на БГВ и подпомагане на отоплението. Който днес инвестира в нова отоплителна инсталация трябва да предвиди и изграждането на соларна система. Така ще спечелите от по ниско потребление на енергия и ще намалите месечните си сметки.