Vitoguide – централата за иновативен дигитален сервиз

Със софтуера Vitoguide Viessmann предлага на своите специализирани партньори иновативно решение за мониторинг на отоплителни инсталации. За ползвателите на отоплителните системи това означава по-голяма сигурност, а за специализираните фирми - постоянен поглед върху състоянието на обслужваните от тях исталации. 

За да гледате видеото, моля, кликнете на бутона play (възпроизвеждане). Моля, обърнете внимание, че при стартиране на видеото, данни за това се приемат и записват от YouTube. Детайли можете да намерите в нашата политика за защита на данните.

ViGuide


inbox.png

Цялата информация получена.

Ние ще Ви информираме веднага за всички релеванти промени при уредите на Вашите клиенти. Така ще видите евентуални грешки преди Вашите клиенти и можете да реагирате активно.

 

!  Грешки на уредите

Някои от Вашите уреди има проблем или не е онлайн. 

✓ Разрешение за сервизиране

Краен клиент Ви изпраща покана да сервизирате неговия уред.
 


Детайли за инсталацията

●  Всички най-важни информации за инсталацията са лесно достъпни. Това са: Име и данни за контакт на клиента, тип и модел на отоплителната система, работно състояние, сериен номер, номер на Gateway. Всички тези детайли виждате директно в приложението.  

●  ViGuide Ви показва и допълнителни данни като състояние на горелката, време на работа, стартове, външна температура, температура на котела, сила на wifi-сигнала. 

●  Доколкото е налчино за дадена система, ViGuide показва също и потреблението на газ и ток както и данни за соларна инсталация. 

Лесен достъп до всички най-важни параметри на инсталацията

Повече време за съществените неща.

Vitoguide Ви дава възможност да коригирате най-важните параметри дистанционно. Така си спестявате допълнителни пътувания до инсталацията. 

Vitoguide Ви дава възможност да коригирате най-важните параметри дистанционно

Версия за мобилни устройства

Мобилното приложение App ViGuide е налчино както за устройства с iOS така и с Android. То Ви предоставя възможността като партньор на Viessmann да пускате в експлоатация уреди с новата платформа на управления от Viessmann. Можете да използвате и други функции:

  • Да регистрирате онлайн отоплителна инсталация 
  • Да пускате в експлоатация ViCare компоненти
  • Достъп до резервни части
  • Да наблюдавате онлайн всички инсталации на Вашите клиенти

Свалете още сега приложението в App- или Play-Store. 

Download on the App StoreGet it on Google Play

Mobile App ViGuide

Smart Home компоненти

Smart Home компоненти

Имате регистрирана онлайн отоплителна инсталация на Ваш клиент, работеща с Vitoconnect Gateway или котел на Viessmann с новото поколение електроника Viessmann. Вашият клиент използва ViCare за да управлява своето отопление и топла вода и би желал Вие като професионалист да наблюдавате и сервизирате инсталацията. Как се случва това? Със Smart Climate System на Viessmann с климатичен сензор и eTRVs собствениците на инсталации могат да повишат комфорта си в помещенията, където са инсталирани компонентите. С ViGuide можете да помогнете с настройките на стайна температура и да въведете в експлоатация компонентите. 


Съобщения за бърза намеса 

●  Можете да видите детайли за всяка грешка и описание на възможната причина както и препоръки за отстраняването и от Viessmann.

●  Виждате история на случващото се със системата с данни кой е направил промените и кога.

●  Директен линк към приложението за резервни части Ви дава възможност да поръчате точните части за да приключите работата по инсталацията. 

●  Viessmann улеснява и Вашите клиенти при извършването на профилактика и избягването на проблеми, преди да са възникнали.

Съобщения за бърза намеса

Новата платформа на управление

Доктор Маркус Клауснер, технически директор при Viessmann, представя накратко предимствата и функциите на новото приложение ViGuide. 

За да гледате видеото, моля, кликнете на бутона play (възпроизвеждане). Моля, обърнете внимание, че при стартиране на видеото, данни за това се приемат и записват от YouTube. Детайли можете да намерите в нашата политика за защита на данните.

Das Video zeigt Dr. Markus Klausner im Interview zum neuen Vitoguide.

Най-важните параметри

Heizkurvenmanager

Мениджър отоплителни криви

Дава възможност за точна конфигурация на наклон и ниво.

Temperaturmanager

Мениджър температура

Позволява точна настройка на температурни нива.

Zeitenmanager (kommt bald)

Мениджър време

Позволява точна до минута конфигурация на отоплителни периоди.

Vitoguide - Всичко е прегледно. На един екран.

Всичко е прегледно. На един екран.

С ViGuide можете да видите инсталациите на Вашите клиенти от всякъде. При това ViGuide изглежда по аналогичен начин на  на всички устройства. Вие работите само с един интерфейс. 

Поддържани параметри до сега:

Brennerstatus

Статус на горелката

Wassertemperatur

Температура на водата

Kesseltemperatur

Котелна температура

Außentemperatur

Външна температура