Търсене на продукти

Бойлери и буферни съдове за промишлени и обществени сгради

Поискайте безплатен съвет

Гамата от решения на Viessmann за водонагреватели и бойлери за БГВ за търговски и промишлени обекти отговаря на най-разнообразни изисквания за топла вода. Вниманието е насочено към реалностите на съвременната употреба: многобройни едновременно работещи чешми, многообразни предназначения на топлата, студената и водата за отопление, както и осигуряване на непрекъснатост на подаването.

Като се започне от обичайното  за хотели или големи жилищни комплекси предназначение, където в сутрешните пикови часове трябва да е налично особено голямо количество топла вода за душ, до най-различни други области: тук ще намерите продукти на Viessmann, които доставят вода дори когато потреблението надхвърля многократно това на едно домакинство.

Vitocell: бойлери за БГВ от Viessmann

Бойлерите за БГВ, предназначени за търговски и промишлени цели с вместимост от 300 до 900 литра, се предлагат в два дизайна:

 • Модели, които се монтират вертикално до отоплителния уред. Те включват: Vitocell 100-L, 100-V, 300-V.
 • Модели, които се монтират хоризонтално: Vitocell 100-H, 300-H. Т

Едносерпентинни и двусерпентинни бойлери

Освен размера, вместимостта и начина на монтаж, важна характеристика на бойлерите за БГВ на Viessmann за търговски и промишлени приложения е и работният режим. Различават се два вида — моно- и двувалентен режим:

 • едносерпентинен бойлер = с една нагревателна серпентина
 • двисерпентинен бойлер = с две нагревателни серпентини

Бивалентният режим на работа е много изгоден и дава възможност за допълнително интегриране на соларна термосистема за загряване на БГВ. Това е особено икономично и екологосъобразно, тъй като едната от двете нагревателни серпентини може да се нагрява изцяло от слънчевите колектори на термосистемата, докато другата се включва само при необходимост. За специални изисквания в търговския и промишления сектор Viessmann предлага и други възможности за оптимизиране на подгряването на БГВ.

Вместимост до 950 литра с Vitocell 100-V

Ако се налага, моделът Vitocell 100-V може да се свърже в каскада с други бойлери за БГВ, за да се създаде батерия от бойлери. Подходящ  е за фирми и предприятия, които се фокусират върху устойчивото развитие: Vitocell 100-V е особено полезен в комбинация с отоплителни уреди от възобновяеми източници, например термопомпа.

Буферни съдове

При наличие на голямо или — в зависимост от времето през деня и нощта — доста променливо потребление на топла вода, трябва да се осигури достатъчно количество. Буферните съдове представляват междинен резервоар за съхраняване на топла вода. Те позволяват топлинната енергия, достъпна по време на работа, да се използва за загряване на вода като запас за последваща употреба. Предимството е, че отоплителната система, в която е интегриран буферният съд, работи по-малко. Отоплителният уред може да не се включва, дори когато се ползва гореща вода. Резултатът е намалено потребление на енергия.

Предимства на буферните  съдове

Използването на буферни  съдове за топла вода на Viessmann в промишлеността, обществените и търговски обекти предлага много предимства. От голямата им вместимост, през многобройните възможности за комбиниране със системи за възобновяеми енергийни източници, до специални функции като модула за прясна вода Vitotrans 353 или функцията за стратифицирано зареждане. По-долу ще намерите преглед на основните предимства.

 • Оптимално оползотворяване на топлинната енергия за съхранение на топла вода и вода за отопление
 • Ниски топлинни загуби благодарение на висококачествената цялостна топлоизолация
 • Възможност за съхранение на вода с капацитет до 2000 литра
 • Възможност за комбинация с термопомпи
 • Без нужда от много пространство и  минимални усилия за монтаж
 • Съд  от неръждаема стомана  за съхранение на гореща вода

Специални предимства на многовалентните буферни съдове за търговията и промишлеността:

 • Комбинация от буферен съд за отоплителна вода и акумулиращ водонагревател
 • За отоплителни системи с повече отоплителни уреда. Особено подходящи в комбинация със соларни системи Viessmann за подгряване на БГВ и подпомагане на отоплението.
 • Нужда от малко пространство и малко усилия за монтаж — буферен съд и бойлер за БГВ в едно устройство
 • Интегрирана еластична и без напрежение гофрирана тръба за питейна вода от  високолегирана  неръждаема стомана
 • Оптимално оползотворяване на слънчевата енергия чрез целенасочено охлаждане  на долната част на бойлера от голямата площ на тръбата за питейна вода
 • Присъединителен  комплект със Solar-Divicon за монтиране на Vitocell, наличен като принадлежност
 • Клас на енергийна ефективност тип SVKA, 400 литра: B
 • Модел 360-M (предлага се от 750 литра вместимост): устройството за стратифицирано зареждане за  температурна стратификация на слънчевата енергия; в резултат на това затоплената от слънцето вода се предоставя бързо.

Концепции за качество: емайлирано покритие Ceraprotect и неръждаема стомана

Нагревателна серпентина на Vitocell 300-V

Бойлерите и буферните съдове за топла вода на Viessmann не се нуждаят от външно покритие и благодарение на химическите си свойства гарантират дълготрайна защита срещу корозия. Те се произвеждат от емайлирана или неръждаема стомана в съответствие със стандарта DIN EN 12897. Това се налага поради особената необходимост от спазване на хигиенни стандарти при съхранението на питейна вода. В тази връзка специално внимание заслужават и бойлерите с емайлирано покритие Ceraprotect. Изработените от неръждаема стомана Vitocell 300-H и Vitocell 300-V носят допълнителни предимства и отговарят на най-високите стандарти.

Намерете бързо подходящия бойлер за топла вода за вашия бизнес

(снимка: © Kinga / Shutterstock.com)

Най-добрият начин да намерите решение за БГВ на Viessmann, което да отговаря на вашите нужди, е да се консултирате с нашите партньори. Те имат дългогодишен опит с проекти за професионални приложения и са запознати с нашите продукти.

Допълнителна информация за представените тук решения можете да намерите бързо и лесно в нашия продуктов каталог. Филтрирайте продуктовата гама в зависимост от областта на приложение и други характеристики, за да получите подбрани резултати.