Бойлери Vitocell - комфорт на топла вода за всеки

Потреблението на топла вода във всяко домакинство е различно. Това зависи както от членовете на домакинството така и от техните навици за вземане на душ или вана. Един пример: Когато сутрин трима от членовете на семейството трябва да излязат едновременно за работа и училище, за кратко време трябва да се осигури голямо количество топла вода.

За хората, които често взимат вана, комфортът и голямото количество на топлата вода са много важни. При многофамилни къщи, където едновременно се черпи топла вода на различни места, бойлерът е от съществено значение.  

Бойлерите Vitocell отговарят изцяло на потреблението и изискванията на потребителите. Във всички случаи е препоръчително инсталирането на соларна система за безплатно подгряване на топла вода и пестене на енергия.

Стенен газов кондензен котел Vitodens 300-W с бойлер Vitocell 100-W

Два класа на енергийна ефективност

Стандартно повечето бойлери, които подлежат на етикетиране (до 500 литра), достигат енергиен клас В. Алтернативно при избрани типове бойлери може да избирате между енергиен клас А и В. Бойлерите с клас А са допълнително изолирани с вакуум-панел, което намалява топлинните загуби и спестява енергия.

Бойлери

Вътрешната повърхност на водосъдържателя е показателна за хигиеничността на битовата гореща вода. Viessmann залага на две концепции: на емайлирано покритие Ceraprotect за сигурна, продължителна защита от корозия в серията продукти Vitocell 100 и на неръждаема стомана за най-високите хигиенни изисквания при продуктите Vitocell 300.