Търсене на продукти

Всичко за общините и местните топлофикационни мрежи

Поискайте безплатен съвет
(Снимка: © Enno Friedrich)

Обширната гама на Viessmann предлага индивидуални решения с ефективни системи за всички области на приложение и всички енергийни източници. В продължение на десетилетия компанията доставя особено ефективни и нискоемисионни отоплителни системи за нафта или газ, слънчеви и фотоволтаични системи, както и топлогенератори за възобновяеми суровини и термопомпи. Цялостният асортимент се допълва от комбинирани инсталации за производство на топлинна и електрическа енергия и системи за охлаждане.

Като комплексен доставчик на енергийни системи Viessmann предлага всички компоненти, необходими за проектирането, изпълнението и експлоатацията на локални топлофикационни мрежи, решения за цели райони или биоенергийни селища. Viessmann не само доставя подходящите отоплителни системи за изкопаеми горива или възобновяеми енергийни източници, но и подпомага общинските предприятия от първоначалното проучване за осъществимост през изграждането на системата до пускането ѝ в експлоатация.

Всичко от един източник

Viessmann предлага подходящата система за възобновяема енергия за всички изисквания — за общини, жилищни райони и биоенергийни селища. За изграждането на локалната топлофикационна мрежа се предлагат тръбопроводи с висока изолация и топлопреносни станции, които са еднакво подходящи както за модернизация, така и за ново строителство.

Докато в селските райони фокусът е върху реализирането на биоенергийни села, в градските агломерации обикновено няма достатъчно биомаса за отопляването на по-голямата част от сградния фонд. Тук са възможни частични решения за отделни жилищни блокове, както и съчетаване  на изкопаеми енергийни източници и топлината от околната среда  или  остатъчната топлина.

Предложенията се допълват от цялостни услуги, включително управление на суровините и оперативно управление.

Цялостни услуги за отоплителната система

Специфичните за системата решения и подходящите услуги от един източник гарантират надеждна и ефективна работа.

Богатата гама на Viessmann представлява  иновативната и ефективна технология с най-високо качество. От консултацията и проектирането до поддръжката —  в центъра на вниманието е целият жизнен цикъл на енергийната система.

Въз основа на Вашите изисквания и проект нашите експерти разработват индивидуално, икономично и  съобразено с бъдещето решение.  При изпълнението на проектите се отчитат изискванията, както и правилата за безопасност за цялото оборудване: от подаването на гориво до комина — с цялата необходима инфраструктура. Повече подробности за предлаганите услуги:

За Viessmann е нещо естествено да се разработи цялостна и ефективна концепция, чрез която всяка задача да намери индивидуално решение:

 • Открити към технологиите съвети за неутралност по отношение на горивата
 • Препоръки за най-добрите решения от екологична и икономическа гледна точка
 • Информация за националното и международното законодателство
 • Анализ на системата
Vitomax в изометричен вид

  Координацията с всички специалисти в хода на изграждането на системата позволява навременната доставка и монтаж:

 • Висок процент предварително сглобена продукция за спестяване на време за изграждане
 • Безпроблемно въвеждане в експлоатация
 • Обстойно  изпитване на ефективността
 • Документация за състоянието на сградата

Индивидуалните концепции за обслужване на клиентите с гарантирано снабдяване с резервни части, редовна поддръжка и инспекции на котлите осигуряват надеждна работа:

 • 24/7 обслужване на клиенти
 • Дистанционно наблюдение и диагностика
 • Модификация и модернизация
 • Котли под наем
 • Курсове за обучение в Академията на Viessmann
Поддръжка на Vitomax

Ефективна и спестяваща време алтернатива на централните отоплителни системи са контейнерните системи „до ключ“. Контейнерите се настройват индивидуално за всяко изискване — оборудвани са с газови котли или котли на биомаса, комбиниран агрегат за отопление и електроенергия или с комбинация от различни топлогенератори.

Контейнерна система Общинска болница Pirmasens Vitobloc 200, 140 и 207 kWel

Продуктова гама

Генератори за прегрята вода с мощност до 22 MW.

С повече от 25 години опит в тази продуктова област Viessmann предлага ефективни когенерационни системи, работещи с газ. В допълнение към серийните продукти се произвеждат и когенератори, специално пригодени към изискванията на клиента.

С широка гама от плоски и вакуумно-тръбни колектори Viessmann предлага гъвкави и индивидуални решения за всяко предназначение.

Вътрешната повърхност на водонагревателя е решаващ фактор за хигиената при подгряването на БГВ. Затова Viessmann залага на две концепции за качество: емайлирано покритие Ceraprotect за надеждна и дълготрайна защита срещу корозия в продуктовата гама Vitocell 100 и неръждаема стомана за най-високите хигиенни изисквания в продуктовата гама Vitocell 300.

Фотоволтаични модули с висока производителност, безкомпромисно качество и гарантирана безопасност.