Търсене на продукти

Бойлери и буферни съдове за жилищни сгради за топла вода

Поискайте безплатен съвет

Потреблението на топла вода в жилищните сгради може да варира значително в зависимост от броя на обитателите и начина им на ползване. Но това не е единственият фактор, който трябва да се отчита при изготвянето на проекта за захранване с топла вода. Ако се предвижда топлата вода да се доставя централно, важна роля играе и отоплителният уред. Наред с водата за отопление той загрява и вода за битови нужди. Централното подгряване на вода обаче не винаги е възможно. Ако например има нужда само от малко топла вода или само от време на време, добра алтернатива са децентрализираните водонагреватели. За да отговори на различните нужди и условия, Viessmann предлага широка гама от бойлери и нагреватели за БГВ. Многообразието от вместимости и конструктивни решения осигурява надеждно и енергоспестяващо водоснабдяване във всяка жилищна сграда.  

Комбиниране на централното отопление със слънчева термосистема

Ако предвиждате присъединяване към системата за отопление, бойлерите за БГВ и буферните съдове Viessmann    Vitocell  предлагат широк спектър от възможности.  Те могат да се комбинират както с класически кондензни котли, така и с базирани на възобновяеми енергоизточници отоплителни уреди. Освен с термопомпи и котли на твърдо гориво можете да ги комбинирате и със слънчева термосистема. С нея използвате свободно достъпната енергия на слънцето за затопляне на вода за ежедневни нужди, както и за подпомагане на отоплението на жилищните помещения. Чрез интегриране на слънчева термосистема  в отоплителната инсталация можете да покриете около 60 %от годишното потребление на енергия за загряване на вода и 20 до 30 % от потреблението за отопление. По този начин се пести енергия и същевременно се намаляват разходите за отопление.

Как да намерите подходящия бойлер за вашите нужди?

Какъв трябва да бъде капацитетът на бойлера за топла вода или буферния съд за вода за отопление и за какво трябва да внимавате, когато го комбинирате със слънчева отоплителна система? Нашите партньори могат да ви помогнат по тези и други въпроси. Ако искате да научите повече за продуктовата гама на Viessmann преди да поискате необвързваща консултация, ще Ви помогне продуктовият каталог. Използвайте функциите за филтриране, за да стесните избора си, например по област на приложение. За по-подробни предложения за продукти препоръчваме търсачката на продукти.

Водосъдържателят за топла вода като многофункционално устройство

Бойлер за БГВ Vitocell 100-W със стенен газов котел Vitodens 100-W

Акумулиращите съдове съхраняват питейната и отоплителната вода, загрята от свързаната отоплителна система, и я предоставят при необходимост. Ефективната топлоизолация осигурява енергоспестяваща работа и голямо удобство. Благодарение на различните си конфигурации и размери бойлерите за БГВ на Viessmann Vitocell са многофункционални. Ако например  пространството е ограничено, добра възможност са подовите бойлери. Те предлагат достатъчно място в горната си част за кондензационен котел. От друга страна, ако потреблението е по-голямо, идеалното решение са вертикалните бойлери за БГВ на Viessmann.

Предимства на бойлерите за БГВ накратко

 • Надеждно снабдяване с вода за битови нужди
 • Ефективна топлоизолация за висока енергийна ефективност
 • Широка гама от налични размери и  конфигурации
 • Възможност за комбиниране с всички отоплителни системи
 • Възможност за  добавяне на система с буферен съд

Буферни съдове за гореща вода за отопление

Буферните  съдове за гореща вода за отопление  на Viessmann осигуряват ефективна работа на отоплителната система. Те съхраняват остатъчната  топлина и я предоставят на разположение в по-късен момент. Ако в отоплителната система е интегрирана соларна термосистема, то такъв съд а е незаменим. Той позволява топлинната енергия да се използва дори когато слънцето не грее. С многовалентния буферен съд на Viessmann може да се съхранява не само топлина от соларната термосистема, но и топлина от други отоплителни уреди. В комбинация с модул за прясна вода може да се загрява и БГВ.

Предимства на буферните съдове накратко

 • Съхраняване на топлина за по-късно
 • Повишена ефективност на слънчевите енергийни и отоплителни системи
 • Мултивалентни системи за няколко отоплителни уреда
 • Могат да бъдат допълнени с модул за прясна вода
 • Възможност за комбиниция с всички отоплителни системи

Модули за прясна вода за хигиенично загряване на питейна вода

С добавянето на модул за прясна вода буферният съд осигурява и топла за битови нужди. По този начин комбинацията от двата компонента представлява алтернатива на класическия бойлер. Тъй като топлата вода се загрява само когато е необходимо, използвайки принципа на мигновеното загряване, тя е изключително хигиенична. Модулите за прясна вода на Viessmann Vitotrans са сглобяеми, компактни станции и могат лесно да се монтират на стената или да се инсталират директно върху буферния съд. Оптимално подбраните компоненти осигуряват постоянна температура на водата, дори при различно количество.

Предимства на модулите за прясна вода накратко

 • Подгряване на питейна вода с буферен съд
 • Особено хигиенично благодарение на  протичния  принцип
 • Лесен монтаж на стена или върху съд за съхранение
 • Постоянна температура на водата
 • Възможност за се интеграция в нискотемпературни отоплителни системи