Търсене на продукти

Как да обзаведем дома си в бохо стил?

Ако искате да внесете в дома си малко мистика, нотки на артистичност и голяма доза уют, то тогава бохо е визията, която търсите.

Как да обзаведем дома си в бохо стил?  

Ако искате да внесете в дома си малко мистика, нотки на артистичност и голяма доза уют, то тогава бохо е визията, която търсите. Със своята богата култура и история, бохо стилът дава пълна свобода за обзавеждането на дома. Смелите комбинации, флоралните мотиви, изобилието от свещи и чудатите орнаменти, способстват за създаването на една много специална атмосфера. Затова днес сме събрали за вас 6 съвета, с помощта на които да преобразите дома си в бохо стил. Необходимо е само да развихрите въображението си!

Комбинирайте различни цветове

Забравете за перфектно съчетание от цветове на мебелите и стените. Когато обзавеждате в стил бохо, трябва да оставите свободата и креативността да ви водят. Заложете на ярките и смели цветове в съчетание с пъстри шарки и геометрични мотиви. Ако не обичате твърде ярките цветове, не се притеснявайте. Неутралните нюанси, близки до природата, са друг отличен вариант.

Добавете текстура

Бохо е термин, който се свързва с нетрадиционното, цветното и приключенското. Затова, що се отнася до текстурата - бъдете смели! Не се колебайте да добавите всичко, което обичате - кошнички, килими, дървени мебели, изящни картини, украшения за стена. Заложете на меките материали като възглавнички и одеала - още по-добре ще е, ако оставите достатъчно от тях по земята и ги превърнете в удобна мебел за сядане.

Колкото повече растения, толкова по-добре

Има един абсолютно задължителен елемент в бохо стила и това са растенията. Те не само създават усещане, че сме в природата, но и съдействат за по-доброто настроение и носят чувство за положителна енергия и спокойствие. Окачвайки растения, вие добавяте интересни визуални елементи към по-празните помещения. Независимо на какви растения ще се спрете, те са напълно задължителен елемент, когато искате да направите дома си да изглежда хем по-приветливо и уютно, хем по-свежо.

Заложете на цветните килими

Килимите са страхотен начин да превърнете дома си в едно по-комфортно и спретнато място. Често пъти помещения, в които липсват килими, изглеждат твърде пусти или студени. Когато се стремите към бохо стил, това е напълно немислимо. Добавете килими в различни цветове (все пак старайте се да се съчетават приятно с останалите нюанси в помещението), както и такива с различни шарки - били те цветя или геометрични форми.

Добавете флорални мотиви  

Бохо стилът се гради върху връзката между природата и хората. Както вече споменахме, растенията са напълно задължители, ако искате да постигнете тази приключенска визия в рамките на собствения си дом. Затова най-добре е да добавите колкото се може повече флорални мотиви. Помислете за картини с такава насоченост, прибори в съответните форми или дори възглавници с цветя.

Сложете свещи  

Осветлението играе ключова роля, когато се опитвате да създадете подходяща атмосфера. Изкуствената светлина от лампите обаче не винаги е особено подходяща. Затова е най-добре да заложите на свещи. Те внасят изключително приятно и романтично настроение. Ако все пак свещите не са ви фаворит, може да сложите лампички, по-интересни полилеи и дори фенери. За тези, които работят от вкъщи, добавянето на по-мека светлина във вашия хоум офис, може да подейства разтоварващо на очите.  

Обзавеждането на дома може да е много голямо приключение. Веднъж, след като намерите стила, който ви пасва най-добре, със сигурност ще усетите колко приятно и вълнуващо е това начинание. Бохо визията несъмнено е уникална и ще се погрижи домът ви да бъде хем по-уютен, хем по-авантюристичен. Трябва да спазвате само едно просто правило - бъдете креативни и освободени, за да може вашият бохо дом да е възможно най-автентичен.