Търсене на продукти

Как да създадем удобен хоум офис у дома?

Днес ще ви представим 5 лесни стъпки, с които да обособите специално място у дома и на което да се отдадете на работа и задачи

Как да създадем удобен хоум офис у дома?  

През последната година на голяма част от нас ни се наложи да започнем да работим по-често от комфорта на дома. Свикнахме бързо с идеята, че можем лесно и удобно да работим по пижама, с чаша ароматно кафе от дивана у дома. Колкото повече време минава обаче, осъзнаваме, че дивана не е най-удобното място, от което можем да се справяме с работните ангажименти и е напълно възможно да загубим мотивация. Ето защо днес ще ви представим 5 лесни стъпки, с които да обособите специално място у дома и на което да се отдадете на работа и задачи.

Изберете стая

Изберете в коя стая бихте искали да позиционирате своето кътче, в което ще обособите хоум офис пространство. Ако желаете да имате повече уединение, изберете спалнята, а ако желаете да комбинирате работата от дома с останалите членове на вашето домакинство, можете да обособите своето местенце във всекидневната. Тук има значение и коя стая във вашия дом е най-просторна, за да имате усещане за свобода и пространство.     

Изберете правилните мебели

Прекарваме голяма част от времето си на работа, затова е важно да ни бъде удобно и комфортно, за да се наслаждаваме на работния ден. Изберете бюро и стол, които да ви пасват и които да ви помогнат да запазите правилно стойката на тялото, за да се предпазите от неприятни болки по време на работния ден.

Декорирайте своето малко пространство

Трябва да ви бъде приятно и уютно, докато работите. Изберете минималистична декорация, но такава, която да ви носи удоволствие и настроение и ви мотивира да бъдете продуктивни. Изберете красива картина, цветни елементи, добавете лампички за допълнително светлина, ако ви е необходима.

Добавете растения

Много е важно във вашето лично офис пространство да имате зеленина и растения, с които да декорирате. Зеленината успокоява и ще ви помага да релаксирате добре между многото задачи, които имате през деня. Изберете растения, които цъфтят, за да се наслаждавате на красиви цветове, които да внесат допълнително настроение във вашия ден.

Не забравяйте да проветрявате   

За да бъдете свежи и мотивирани през целия ден, не забравяйте да проветрявате стаята, в която сте избрали да бъде вашият хоум офис. Така ще има достатъчно кислород в стаята, което ще ви помогне да мислите и да се фокусирате по-лесно. Въздухът в стаята ще ви помогне да се справите с работните ангажименти по-добре и с повече конценрация.

Да работим от уюта на дома е огромно предимство, което ни се отдаде като възможност през последната година. Важно е да не губим продуктивност и да създадем своето пространство за работа, така, че да можем да бъдем мотивирани и концентрирани през целия ден. Наближава и пролетта, а това означава, че домашният офис може да се пренесе на терасата или двора. Повече за това как да декорирате тези пространства, можете да видите ето  тук  и  тук.