Търсене на продукти

Отопление с мисъл за природата

Високоефективни и еколкогични решения за вашето отопление

Отопление с мисъл за природата

В поредица от теми се стараем да привлечем вниманието ви и с общи усилия да предпазим най-красивата планета, на която някога сме живели - Земята. С усмивка към важните теми подхождаме и в настоящия текст, В него ще засегнем няколко кратки съвета за правилно отопление и охлаждане и основните принципи на Viessmann като пионер в сферата на опазване на околната среда и технологичен двигател в отоплителния бранш. Също така ще ви посочим и нашите услуги, предназначени за дома, обществените и индустриалните сгради.

Устойчивост

Viessmann е семейно предприятие и като такова ние залагаме на отговорна и дългосрочна дейност. Устойчивостта е основна ценност за компанията и я разглеждаме като възможност за съвместяване на икономично, екологично и социално отговорно поведение в нашата дейност. От своя страна се стремим процесите на компанията да задоволяват днешните нужди, без да повлияваме на условията на живот на следващите поколения. Повече за нашата система за устойчивост може да откриете  тук.

Една от стъпките да намалим замърсяването на въздуха е правилното отопление. И защото вярваме, че щастливи означава здрави, а обратното важи също с пълна сила, ви даваме няколко бързи съвета:

  • Ако използвате стара печка за отопление, то се уверете, че е с ниски емисионни фактори.  
  • В случай че отоплявате дома си или друг обект с твърдо гориво, то винаги инвестирайте във висококачествени и сертифицирани горива.  
  • Ако нямате възможност да преминете на друг вид отопление, използвайте единствено суха дървесина

Често търговците имат изгода да продават влажни дърва за огрев, защото тежестта им определя цената. Ето защо от изключително значение е вашият избор и това колко отговорно ще постъпите вие. Дървесина, сушена в продължение на повече от година и половина и предпазвана максимално от атмосферните условия, ще ви осигури дълго горене, повече топлина и здравословно няма да ви навреди.

  • Най-сигурен е ефектът от съчетаването на отопление/охлаждане със саниране на сградата.  
  • Ако имате възможност, преминете на ВЕИ отопление/охлаждане

Възобновяемите енергийни източници, които използват слънцето, вятъра или водата са подходящи и за нуждите ви от електричество.

Десетилетия произвеждаме енергийно ефективни и екологични отоплителни системи на нафта и газ, както и соларни системи, отоплителни системи на дърва и термопомпи. Много разработки на Viessmann са основополагащи за отоплителната техника.

За жилищни сгради

През годините разработихме подходящи системни решения за всички енергоносители, що се отнася до апартаменти, едно- и многофамилни къщи. Можете да разгледате комплексната продуктова програма на Viessmann  тук. Помислихме за подгряването на битовата гореща вода, за охлаждането и отоплението само в един уред, както и за смелите любители на хибридни уреди. През цялото време продължаваме да бъдем водени от желанието ни за комфорт и природосъобразен живот.

А, ако се чудите кое е отоплението, подходящо за вашия дом,  тук  сме ви подготвили още по темата.

За обществени сгради

Viessmann предлага комплексни решения с високоефективни енергийни системи за приложение в обществени и административни сгради за икономически изгодното им снабдяване с пара, топлина, хладилна енергия и електроенергия. За широката ни гама услуги и продукти, можеш да научиш повече  тук.

Портфолиото ни обхваща също така разработване и реализиране на цялостни енергийни концепции за производствените предприятия и обществените сгради, като например хотели и ресторанти. А като производител на цялостни решения с енергийни системи Viessmann подпомага общините и сдруженията при всичките етапи от изграждането на инсталацията.

За индустрията

Нашите системи и инсталации за приложение в индустрията допринасят значително за намаляване на експлоатационните разходи и изхвърлените в атмосферата вредни емисии и така правят предприятията по-конкурентноспособни. Viessmann предлага  широка гама системни решения, които осигуряват икономически изгодно снабдяване с пара, топлина, хладилна енергия и електроенергия.  

Всеобхватните услуги от проектирането през пуска в експлоатация до сервизирането на инсталацията завършват нашата комплексна програма. По този начин изпълняваме своите задължения отговорно - както към клиента, така им към природата.  

Благодарим ви, че останахте с нас до края на тази статия. И тъй като знаем, че се намираме в сфера с куп въпроси, а любопитството ни движи към прогрес, сме на линия да обсъдим продукта или услугата, които ви вълнуват. Чатът в долния десен ъгъл на екраните е винаги отворен за вас!