Търсене на продукти

6 начина да постигнеш индустриален стил у дома

Ако сте привлечени от индустриалните интериорни решения, нашата статия е точно за вас.

6 начина да постигнеш индустриален стил у дома

Индустриалният стил набира все по-голяма популярност сред интериорните тенденции. Стилът е познат със суровите си елементи и фабричното начало. Независимо дали искате да преобразите собственото си жилище, взели сте ново помещение в центъра на града, или сте просто привлечени от индустриалните интериорни решения - в тази статия ще намерите всички необходими стъпки, по които да се водите в новото начинание. Подготвили сме ви 6 начина да постигнете индустриален стил във вашия дом, а той от своя страна да заживее нов живот, досущ като една изискана фабрика..

Открити тухлени стени - емблемата на индустриалния стил

Тухлата е чудесен избор за открити стени в дома, защото е здрава, издръжлива и чудесен индустриален акцент в едно по-модерно жилище. Освен това е лесна за обработка и може да бъде боядисана или оцветена така, че да подхожда с останала част от помещението. Всъщност това и отличен избор, ако имате баня, която се нуждае от ремонт, тъй като тухлата   е водоустойчива и лесна за поддръжка.

Заложете на открити инсталации

Рустикални тухлени стени, дървени или медни греди, метални тръби и системи за окачване, които са запазени видими: тази комбинация от инсталации, изпълнени с по-различни материали и голямо внимание към детайла, са съставките, които правят индустриалния стил да изглежда автентичен и на място. На пръв поглед човек би се запитал: “Що за интериорно решение е това?”, но дизайнерите не случайно са решили да поставят и да   запазят акцента на неприкритите инсталации - те са духът на индустриалния стил.

Използвайте мебели с елементи от стомана или дърво

Търсете мебели от стомана и дърво. Тази комбинация е класически издържана в индустриалния стил. Постига се и лесно с правилно подбраните елементи. Например, ако искате да добавите нова масичка за кафе към хола си, помислете за такава, изработена от метал с дърво или бетонна плоча отгоре. Друг вариант, който може да обмислите, е закупуването на ретро артикули. Често се оказват по-достъпния вариант и все пак успяват да постигнат автентична индустриална естетика.

Помислете за подходящи цветове

Естественото осветление винаги подчертава пространството най-добре, но когато липсва, помислете за използването на светли цветове на подовете и стените. Избирането на светли цветове в тези зони ще ви помогне да озарите пространството. По принцип индустриалният стил, както и  скандинавският стил, се придържа предимно към неутрална цветова гама от сиви, черни, кафяви и естествени дървесни тонове. Но по-ярките, акцентиращи цветове като жълто, оранжево, лилаво могат да се използват за допълнителен живот към пространството, но трябва да се използват пестеливо.

Големи прозорци и акцентиращи стени   

Ако искате да постигнете индустриален стил на декориране във вашето пространство, помислете дали да запазите прозорците като основен акцент. Те наистина стоят в основата на индустриалния дизайн, така че е важно да се възползвате максимално от тях. От друга страна, ако не разполагате с големи прозорци, може да акцентирате върху цветни или пастелни стени, които да придадат живот на пространството.

Миксирайте модерното с рустик

Най-приятната част от проектирането на пространства в индустриален стил и тематика е, че имате пълна творческа свобода да избирате между модерно и рустикално или да ги смесвате заедно. Няма натиск за балансиране помежду им. Съвременните елементи компенсират рустикалните настройки и обратното, за да се постигнат напълно удовлетворяващи резултати.

Не забравяйте, че целта е да създадете пространство, което да се усеща като уникално отражение на вашата личност. Надяваме се, че тези идеи ще ви помогнат да направите точно това. Смело ви насърчаваме да експериментирате с различни комбинации от тези елементи, докато не постигнете идеалния вид за вас. Няма правилно или грешно решение - просто се забавлявайте.