Търсене на продукти

5 типа коледна украса, с която да внесете празнично настроение в своя дом

Коледа е онова време в годината, в което споделяме радостите от живота, обичта и близостта помежду ни. А коледната украса на дома е отражението на празничния дух.

5 типа коледна украса, с която да внесете празнично настроение в своя дом

Коледа е онова време в годината, в което споделяме радостите от живота, обичта и близостта помежду ни. А коледната украса на дома е отражението на празничния дух.


Украсата за Коледа е много повече от това да поставите едно коледно дръвче в дома си. Украсата е традиция, уют и любов. Декември е най-подходящият месец, в който да развихрите въображението си и да превърнете дома си във вълшебно място. Много от нас обичат домът им да е изпълнен със светлини, лампички и гирлянди. Други залагат на по-семпъл вариант - и едно коледно дръвче стига. В тази статия ще споделим с вас пет различни начина, по които можете да украсите дома си за Коледа и да се насладите на най-празничното време в годината.

1. Заложете на коледното дърво

Какво е Коледа без елха у дома? Ами, не е Коледа. Дръвчето е най-изявеният символ на коледната украса за дома. Има много начини, по които може да го украсите. От една страна, може да заложите на по-малко играчки и да добавите ярки лампички - цветни, с топла светлина, а защо да не експериментирате с формите им? От друга страна, може да заложите на пищна, обсипана елха с играчки - има страхотни занаятчийски такива. Закачете малки камбанки по клоните на дръвчето и добавете още празнично настроение към коледната украса.

2. Закачете венец, символ на вечността

Венците са лесен да разнообразите и да добавите акценти към коледата украса за дома. Поставени на масата ви или на вратата, за да посрещат гостите ви. Можете да ги направите сами. Използвайте естествени материали като борови иглички или изкуствени материали като текстилни цветя. Можете да ги закачите на вратата, по стените или дори на тавана.

3. Украсете дома си със светлини

Без значение какъв е вашият стил, има много малки начини, по които можете да разнообразите коледната украса за дома. Един от тях е просто е да окачите празнични светлини. Има безброй различни лампички, които можете да използвате. Може да купите лампички, които вече са оформени като коледни елхи, звезди и други. Ако пък обичате да майсторите, може да направите своя собствена коледна украса с обикновени стари лампички и дървени дюбели, нарязани във формата на дърво.

4. Коледни аромати

Независимо дали домът ви ще грее от коледни лампички, или ще бъде украсен с  акцентиращи детайли, едно е сигурно - ароматите придават истинско, празнично настроение на коледната украса. Може да заложите на ароматизирани свещи в най-различни форми, или да използвате дифузер и да добавите в дома си ароматна нотка на бор, канела, портокал, сладкиш. Има много начини  да накарате дома си да ухае приятно.

5. Използвайте ръчно направена коледна украса     

Да украсим дома си за Коледа е ритуал и като такъв той става много по-значим, ако всеки вложи нещо лично от себе си в него. Винаги може да се доверите на някой местен търговец или производител и да добавите нещо уникално към коледната ви украса. А защо не и да се опитате да сътворите сами коледната си елха, като съберете елхови клонки, съчки, пръчки, всякакви естествени материали и ги украсите с играчки. Може да си направите гирляндите сами, експериментирайки с материите - от помпони до дърво и хартия. Всичко е във вашата фантазия. Придайте смисъл на празника и го направете цветен, пъстър и красив.

Едно е сигурно -   празничният дух е там, където сте вложили сърцето си. Надяваме се, че тези пет начина ще ви дадат малко вдъхновение и ако все още не сте украсили дома си, направете го! Потопете се в чудесния свят на коледното декориране и дайте воля на идеите си.