Търсене на продукти

Как да накарате дома си да ухае приятно винаги?

Днес ще ви споделим няколко лесни съвета, с които да направите дома си едно свежо и ароматно място.

Днес ще ви споделим няколко лесни съвета, с които да направите дома си едно свежо и ароматно място

За добро или лошо, всеки дом носи своята автентична миризма. Някои обаче ухаят далеч по-приятно от други. Ако имате притеснения, че домът ви носи по-скоро неприятни миризми, няма повод за притеснение. Кучета, котки, деца, гости, готвене - всичко това оказва своето влияние. За щастие, има много начини, чрез които може да се справите със странните миризми и да си осигурите приятно ухание постоянно. Днес ще ви споделим няколко лесни съвета, с които да направите дома си едно свежо и ароматно място.

Изхвърляйте често боклука

Ако искате да елиминирате лошите миризми, трябва да почиствате кошчетата за отпадъци редовно. Боклукът лесно може да се насъбере и тогава едно е ясно - няма как да си осигурите свежест или да се отървете от неприятните аромати. Затова е важно да го изхвърляте редовно и да не позволявате да се натрупа.

Освежете килимите

Килимите са чудесен начин да внесете уют и стил в дома си. За съжаление обаче, ако не ги почиствате редовно, килимите могат да съберат много неприятни миризми. Не е достатъчно да ги избършете само когато изцапате. Ако имате домашен любимец, трябва да им правите сериозно почистване поне веднъж в седмицата. В този случай най-добра работа ще ви свърши содата за хляб - сложете я върху проблемната зона и я оставете да постои между 30 минути и час преди да минете с прахосмукачката.

Сложете свещи на повече места

Независимо дали домът ви е обзаведен в  бохо стил  или не, свещите са страхотен аксесоар и могат много да разчупят обстановката. Те имат обаче още едно страхотно предимство - ще ви позволят да освежите дома си с много приятни аромати, които обичате. Сложете свещи в гардероба или шкафовете, но без да ги палите, за да може материите да абсорбират хубавата миризма.   А там, където все пак палите свещите, помещенията ще ухаят чудесно.

Почистете фризера и хладилника

Хладилникът е още едно място в дома ви, което лесно събира неприятни миризми и може да е причината в кухнята да мирише зле. Опитвайте се да почиствате и хладилника, и фризера поне веднъж в седмицата. Не събирайте развалени храни и следете внимателно срока на годност на всички продукти. Тук отново содата за хляб може да свърши чудеса. Сложете едно отворено пакетче в хладилника, за да абсорбира неприятните миризми бързо и сигурно.

Обмислете дифузери с етерични масла    

Дифузерите с етерични масла са отличен начин да поддържате свежестта в дома си постоянно. Просто добавете няколко капки вода и няколко капки от любимото си етерично масло и ще може да се наслаждавате на приятен аромат през целия ден. Лимон и лавандула са два аромата, които се радват на завидна популярност, но може да пробвате и с други и да прецените кое масло най-много ви допада. Може да оставите дифузера и в банята за допълнителна свежест при всеки душ!

Направете си собствен спрей за освежаване на въздуха

В магазините е пълно със спрейове за освежаване на въздуха. Истината е обаче, че те са излишно скъпи. Още по-лошото е, че са направени с много химикали, които в бъдеще могат да имат своите негативни последствия. Не е нужно да отделяте твърде висок бюджет за подобен тип спрей, когато може да го направите сами. Смесете вода, алкохол и етерични масла и пръскайте всеки път, когато помещението има нужда от освежаване.

Проветрявайте често

Един от сигурните начини да си осигурите свежест и приятен аромат е като проветрявате редовно помещенията. Отваряйте прозорците не само сутрин, но и няколко пъти през деня. Така хем ще се освежите (което е особено полезно, ако работите от своя хоум офис), хем ще елиминирате всякакви неприятни миризми, които могат да се носят.  

Всички искаме домът ни да мирише добре, но това не винаги е лесно, когато се опитваме да се погрижим за нас, работата, децата, домашните любимци и всички други задължения, които изникват. Лошите миризми не трябва да се превръщат в повод за паника. Прилагайки съветите, които ви описахме днес, ще можете да си осигурите един постоянно добре ухаещ дом, на който да се радвате и вие, и вашите близки.