Търсене на продукти

3 супер модерни дизайн предложения за вашата баня

За да постигнете истинско отпускане и да се погрижите за тялото си, е необходимо да обърнете внимание на някои детайли в банята. прочетете повече в нашата статия.

3 супер модерни дизайн предложения за вашата баня

Сутрешните душове са бързи, почти механични и винаги всичко ни е на ръка разстояние - така че да направим сутрешния тоалет със затворени, позаспали очи. Вечер взимането на душ е протяжно, релаксиращо и по-близко до ритуал в края на тежък и натоварен ден. Независимо кой от двата типа сте, банята е онова кътче от дома, в което оставате насаме със себе си и е важно да се чувствате комфортно. А за да постигнете истинско отпускане и да се погрижите за тялото си, е необходимо да обърнете внимание на някои детайли, с които стартираме днешната тема:

Необходим ли е ремонт на банята?
Възможно ли е леко освежаване на банята с голямо въздействие?

Как да декорираме банята?

За големите ентусиасти и онези, които държат на собствен почерк, ще влезем в по-голям детайл и ще ви дадем примери за три модерни стила в интериорния дизайн, подходящи за баня. Прочетете повече за  шаби шик, рустик и котидж дизайн  предложенията и преценете кой е най-подходящ за вас и дома ви.  


Ако отдавна отлагате да обърнете внимание на тази част от апартамента или къщата ви, то обещаваме да сме кратки и полезни и точно в този момент започваме!

Необходим ли е ремонт на банята?

Колкото повече отлагаме поправянето на дребен проблем с батерията на мивката например, толкова по-успешно се приспособяваме към несъвършенствата и накрая дори не забелязваме неудобството, което ни създават. Знаете ли кога обаче ще напомнят за себе си? Точно когато не трябва, например, когато ви дойдат гости у дома. Тъй като гостоприемството започва с предвиждане на нуждите на вашите гости, започнете с въпроса дали има дефекти, които е редно да отстраните преди дългочаканата вечеря у вас. Твърде слабо ли е налягането на водата, капе ли мивката? Или има нещо друго? Понякога отлагаме ремонт, който ще ни коства само 30 минути, но и личния ни дискомфорт, както и този на близките ни.

Все пак, ако душ кабината е чакала седмица, би могла да почака, докато стигнете края на статията. Преди да се запътите към банята ви съветваме да прочетете и следващите ни съвети.

Възможно ли е леко освежаване на банята с голямо въздействие?

Също както при дребните ремонти, така и малките промени, с които можете да се заемете през уикенда, ще ви помогнат да оползотворите пространството. Помислете дали да не смените осветлението - приглушената светлина е чудесна за релакс, но може би сутрин имате нужда от близка до дневната светлина, на която да може да оформите брадата си (ако сте мъж) или да сложите прецизно крема си за лице (ако сте жена)? Време ли е за ново огледало? Обмислете добавянето и на повече кукички за кърпите си, както и етажерка над тоалетната, където може да пазите необходимите принадлежности на удобно място. Огледайте се и ще разберете какво не ви допада и как да го промените, така че банята ви да бъде подредена и естетически издържана.  

Как да декорираме банята?

Това е финалната и най-симпатична стъпка, в която мислим, че ще се чувствате най-приятно и ще се забавлявате. Съветваме ви да се придържате към декорация, подходяща за стила на вашата баня, и да добавяте или сменяте малки декорации, които да напомнят на сезона - например през лятото може да наредите до мивката си големи раковини и малки стъкленици с пясък. Празничните поводи, тип Коледа и Свети Валентин, можете да подчертаете с червени хавлии и хербаризирани цветчета, които да придават свежест при вземането на душ. Ароматните свещи, малки декоративни цветя тип сукуленти и кактусчета, както и подходящите завеси са вечни аксесоари, с които да направите банята си като излязла от списание.

От дребните детайли преминаваме на голямата картина, която ще ви представим в три варианта!

Старинните мебели като тоалетка от типични западноевропейски селски къщи, ретро огледала, плъзгащи се високи дървени врати и паравани във викториански стил, са добър старт за редизайна на банята ви. Необходими са ви богато украсени антики. Шаби шик понякога може да бъде синоним на износени мебели, но това не означава, че елегантността не е част от него. Смесването на стилове и комбинации е чудесен вариант за постигнато на този ефект - мебели и декорации от различни епохи са част от дизайна. Реставрирайте стари табуретки, но не им придавайте съвременен вид, достатъчно е да върнете устойчивостта им, а колкото по-излющени изглеждат, толкова по-подходящи са.

Френският дизайн, който се крие в романтичните душ завеси, в дантелите, в белите и деликатни флорални мотиви върху кърпите за ръце или късите, практични перденца - всичко това намеква за деликатността, мекотата и романтиката на шаби шик. А поради лекото, прохладно усещане, бялото е задължително. Комбинирането на различни нюанси на бялото може да бъде чудесен начин да добавите дълбочина към вашата баня, като същевременно запазите романтичната привлекателна атмосфера. Ярките цветове също могат да работят добре, но ви съветваме да избягвате смесването на повече от два ярки нюанса в малко пространство.

Независимо дали обзавеждате банята във вилата си или апартамента в града, включването на идеи за баня в селски стил може да е идеалното решение. Трудно е да се сетим за по-релаксиращата и естествена атмосфера, която предлага реконструкцията на баня в рустик стил. Използването на материали от природата е чудесен начин за осигуряването на спокойствие у дома. Въпреки че този стил е популярен сега, той е изграден и върху трайни елементи, които вероятно ще издържат изпитанието на времето. Ето защо рустик банята е подходяща както за различни дизайнерски желания, така и за устойчиви идеи.

Без значение дали е малка, или голяма тоалетна за гости, котидж дизайнът е работещ вариант. Отличителните белези на този стил включват бели цветови схеми с нотки на живи или пастелни нюанси, както и докосвания от висок клас, като кварц, мрамор или кристал.

Част от това, което прави този стил толкова популярен, е неговото ретро влияние. Чрез комбиниране на модерни тела с вдъхновени от античността материали е възможно да създадете наистина вечно усещане. Вилните бани също са светли и привлекателни. Те са пълни с характер и чар. Те са неформални и елегантни, постигайки идеална комбинация, която работи в много видове домове. Дълголетието и гъвкавостта, предлагани с външния вид, я правят чудесен избор за множество пространства за баня.

Банята в стил вила обикновено има по-престижна атмосфера, отколкото рустик или шаби шик, но също се припокрива с тези методи. Всички те подчертават комфорта и релаксацията с неформални, но елегантни черти. Всички те работят добре с преустроени старинни мебели, превърнати в етажерки, шкафчета или тоалетки. Има много функции, които отличават котидж банята - те включват детайли като ламперия, цветни тапети, украсени огледала и всякакви щрихи, които намекват за старомоден характер.

Е, сигурни сме, че ако сте стигнали до края на тази статия, при вземането на следващия душ ще започнете да мислите за подобрения в банята. Обещаваме да ви държим в течение с последните трендове, както обичаме да ви държим и на топличко. Междувременно нашата гама отоплителни тела имат толкова стилен и изчистен дизайн, че перфектно биха паснали на интериорните ви решения.