Търсене на продукти

Защо е важно отоплението ни да е високоефективно?

Отоплението в един дом е изключително важен фактор за удобството и уюта вкъщи.

Защо е важно отоплението ни да е високоефективно?

Отоплението в един дом е изключително важен фактор за удобството и уюта на обитателите му. Когато летните месеци отиват към края си, мисълта за това как ще запазим топлината в жилището си, започва все по-често да се върти в главата ни. Разходите за отопление могат лесно да погълнат половината от месечния ни бюджет, ако не помислим добре при избора си на правилен уред за целта. Тук идва нуждата от високоефективно решение за дома ни, което да го поддържа топъл и приветлив за дълги години напред.

Какво значи висока ефективност?

За да определим един отоплителен уред като високоефективен, той трябва успешно да трансферира поне 90% от произведената топлина към помещението и по този начин да води до по-нисък разход на енергия. Или просто казано - повече уют срещу по-малки сметки. Важно е обаче да прецените добре мощността на   системата спрямо нивото на отопление, от което се нуждае домът ви, за да можете да се насладите максимално добре на покупката си.

Защо да изберем високоефективно отопление?

Една от най-големите привилегии на високоефективните уреди е факта, че са изключително природосъобразни. Първо заради голямото количество спестена енергия и второ заради значителното намаляване на използваните твърди горива, които са един от най-големите замърсители на околната среда.

Друга причина, поради която много хора избират да премина към високоефективно отопление, е факта, че разликата в сметките е видима още в първите месеци на използването му. Този тип системи обикновено намаляват разходите за отопление наполовина или дори повече при правилно оразмерена система спрямо жилището.

Как да изберем подходяща система за дома ни?

Имайки предвид широкия избор от отоплителни системи, които предлага пазара, изглежда почти невъзможно да изберем правилната за нуждите на нас и семейството ни. Главните фактори, които трябва да вземете под внимание, са особеностите на жилището и предпочитанията на обитателите му. Когато изясните основните ви изисквания, можете да разгледате възможностите и да прецените кое отговаря на тях. Ако искате да се запознаете по-детайлно с темата и да получите малко повече информация за различните продукти, можете да погледнете  тук.

Фактори, които подобряват ефективността.

Дори да сте купили възможно най-високоефективната система за дома ви, има начини, с които да подобрите комфорта си и работата на оборудването.

  • Уплътняване и херметичност:  Проверете дома си за всякакви дупки, пукнатини, пролуки или други отвори, от които може да излезе топъл въздух или да влезе студен такъв, и ги запечатайте. Това най-често се случва в зони около врати и прозорци, където тръбите или проводниците влизат през стените и рамките на врати и прозорци.
  • Контрол:  Системите за управление като програмируеми или интелигентни термостати ви дават още повече предимства при използването на високоефективни уреди. Тези устройства ви дават възможността да задавате, дори и от разстояние, постоянна температура в жилището, когато ви няма, и да го затоплите преди да се приберете.

Ние от Viessmann държим на устойчивостта и дългия живот на отоплителните уреди. Вярваме, че, когато правим избори свързани със семейството си и неговия уют, винаги трябва да се стараем да намерим най-доброто и подходящо решение. А ако сте се спрели на високоефективна отоплителна система, то вие правите добра услуга не само на любимите си хора, а и на природата. Viessmann предлага безплатни консултации, за да можете да се чувствате добре и сигурни в избора си. Повече за принципите ни като компания, която се стреми да се грижи за природата можете да прочетете  тук.