Търсене на продукти

4 системни решения за отопление през зимата

Предлагаме ви 4 алтренативни начина на отопление, подходящи за всеки дом.

4 системни решения за отопление през зимата

Зимата е любимият сезон на хората, които обичат да си седят у дома. Свързваме я с Коледа, сняг, подаръци и уютни семейни моменти. В студените дни всички предпочитаме да прекарваме повече време вкъщи на топличко. Но често, за да постигнете необходимата топлина и комфорт, се случва сметките за отопление да са високи.  

Ние ви предлагаме 4 алтренативни начина на отопление, подходящи за всеки дом. Спрямо техните специфики, успешно ще намалите както сметките, така и вредното влияние върху природата. Всички свои въпроси ще очакваме да ни зададете в чата ни тук или при изпращане на заявка!

Отопление с газови кондензни котли

Стенните газови котли осигуряват едновременно най-добро оползотворяване на енергията и икономичен разход на гориво.

В кондензните котли има вградени мощни топлообменници, които дотолкова охлаждат отработените газове, преди те да се изхвърлят през комина, че съдържащите се в тях водни пари кондензират и отделената при кондензацията топлина се предава на отоплителната инсталация. Ето защо при кондензната техника се оползотворява не само топлината, получена при изгарянето на газ, но и допълнително топлината, която при конвенционалната техника остава неизползвана.  

  • Защо е икономично и екологично?

Котлите достигат до коефициент на ефективност до 98%, което означава, че системата работи изключително икономично и по този начин вие спестявате енергия и пари, но и щадите околната среда.

  • Компактни и тихи  

Високоефективните стенни газови кондензни котли, какъвто е Vitodens 100-W, може да поставите в своята баня или складово помещение, на стената в кухнята, над пералня и сушилня, дори и в хола. Те са елегантни, а с компактните си размери се вписват чудесно във всяко интериорно решение.

Топла вода и подпомагане на отоплението със соларни панели

Соларните панели отдавна не са подходящи само за големи еко жилища. Все по-често се прокрадват по покривите из България. Това е един от най-природосъобразните начини за осигуряване на топла вода за домакинството, благодарение на своята форма на възобновяема енергия. С тях спестяваш и от голямо количество електроенергия през цялта година. Може да се каже, че първоначалната по-висока инвестиция за тях се изплаща за кратък период от време.

  • Защо е икономично?

Соларните колектори успешно спестяват до 60% годишно от необходимата енергия за подгряване на водата у дома. А в комбинация с кондензен котел инсталацията може да спести повече от една трета от необходимата ви енергия за отопление и топла вода.  

  • Удобство и специфики

Соларните панели са удобно решение, когато домът ви вече е завършен. Тъй като те се поставят на външната част от фасада, не се налагат никакви промени по интериора ви. Колекторите, които ние от Viessmann предлагаме -  Vitosol 100-FM  и  Vitosol 200-FM, позволяват вертикално и хоризонтално монтиране. Те разполагат със специално абсорбиращо покритие ThermProtect за защита от прегряване, което слага край на прегряването и образуването на пара в инсталацията при недостатъчно отнемане на топлина.

Отопление с термопомпа

Ако никога досега не сте обмсляли подобна отоплителна система, е важно да ви кажем, че принципът на функциониране на една термопомпа е сравним с този на хладилника - само че обратно. Тя взема топлина от въздуха или земята и я отвежда право във вашия дом.

  • С какви енергийни източници работят термопомпите?

Най-добрият топлинен източник зависи в конкретният случай от местните особености и необходимата топлина. Термопомпите на Viessmann могат да използват различни енергийни източници:

Въздух – на практика неограничен ресурс, минимални разходи за инвестиция

Земя – с площни колектори, земни сонди или ледохранилище, висока ефективност

Вода – особено висока ефективност, трябва да се съобрази качеството на водата

Отпадна топлина – в зависимост от наличността, обема и температурното ниво на отпадната топлина  

  • Как да управляватe сезоните в своя дом?

Термопомпата въздух/вода Vitocal 200-S осигурява отопление и охлаждане в един уред, разполагайки с инверторен компресор за висока ефективност и оптимално напасване на мощността. А благодарение на Advanced Acoustic Design (AAD), тя е идеална за монтаж в гъсто населени региони, защото е най-тихата система в своя клас.  

Подово отопление

Защото е хубаво да ходите боси и да ви е топло на краката. Този вид отопление е изключително подходящо за помещения с големи площи, защото осигурява равномерна температура в цялото жилище, което прави климата в дома приятен, без усещането за студен под. Системата остава скрита под вашата подова настилка, което ви помага да запазите дизайнерските решения непокътнати, при това - без да отнемате излишно място от стаите.

Комбинирайте подовото отопление с термопомпа. По този начин ще се радвате едновременно на отопление и охлаждане на дома и пода си.  Ние ви предлагаме два вида системи за подово отопление: релефна - Noppensystem и такер система - Tackersystem. Разберете повече  тук.

Ако все още се чудите кое алтернативно решение за отопление е подходящо за вашето жилище, не се колебайте да ни потърсите. Ние вярваме, че е възможно едно домакинство да се чувства уютно и топло, намалявайки разходите си за отопление и енергия. А всичко това и с мисъл за природата!