Търсене на продукти

Есенна меланхолия и уют у дома

Есента е сезонът с най-красивите цветове и чудесен момент да подарим на себе си време, което да прекараме в уюта на дома.

Есенна меланхолия и уют у дома

Вярваме, че за всеки е много трудно да пусне лятото и носталгията по него ни връхлита веднага след края му. Така обаче губим нещо много важно, а именно да се насладим на есента! Да, тя е дъждовна и често мрачна, но е сезонът с най-красивите цветове и чудесен момент да подарим на себе си време, което да прекараме в уюта на дома. Днес ще ви дадем няколко лесни стъпки, с които да внесете есенно усещане у дома, малко меланхолия и много уют. Ето и как да постигнем всичко това в няколко лесни стъпки:

1. Използвайте есенните листа

Те са най-отличителния белег на есента, а и един от най-красивите. По време на следобедната разходка през уикенда съберете красиви листа, с които да направите венец, който можете да закачите на входната врата или някъде на стените у дома.    

2.  Декорирайте масите

Можете да си сътворите красив букет от есенни листа, да си съберете кестени, орехи или шишарки, с които да направите страхотна декорация за масичките у дома. Можете да заложите и на канелени пръчици и тикви, които ще създадат цялостно усещане за есен във вашия дом.

3.  Ароматни свещи

Ароматните свещи винаги са добра идея, защото не само, че ухаят невероятно, но и носят спокойствие и уют на стаята. Изберете любим ваш аромат или заложете на такъв, който да носи пълно усещане за есен, като ябълка и канела например. Тук можете да се заиграете не само с аромата на свещта, но и с цветовете - изберете най-подходящата за вашата стая.  

4.  Музика и спокойствие

Един от най-честите моменти, в които свързваме есента е уютен следобед вкъщи, в който да се отдадем на любимо занимание. Съветваме ви да си пуснете релаксираща музика, която би направила този момент още по-специален. Вземете топло одеяло, чаша чай и любима книга и се отдайте на заслужена почивка. Ако не сте любител на книгите, винаги можете да си подарите следобед с грижа за себе си, в който да се поглезите сякаш сте на СПА.

5.  Сменете цялостната декорация на дома  

Ако сте по-смели, а есента е любимият ви сезон, променете на цялостната декорация вкъщи. Можете да го постигнете бързо лесно, като замените декоративните възглавнички с такива в подходящ за есента цвят, изберете меко, топло и уютно одеяло или заложете на картини с усещане за есен, които да внесат това настроение и във вашия дом.

6.  Дайте свобода на кулинарните си умения  

Съботен дъждовен следобед, в който решавате да останете у дома. Няма по-подходящо време да дадете свобода на кулинарните си умения и да приготвите любим сладкиш за цялото семейство. Така не само ще имате занимание за целия следобед, но и ще приготвите вкусно хапване, на което ще се радва цялото семейство. А и сладкишите са идеалното допълнение към топла чаша чай или ароматно следобедно кафе.

Вярваме, че успяхме да ви вдъхновим да поканите този прекрасен и цветен сезон във вашия дом и да добавите щипка меланхолия и уют на интериора вкъщи. В случай, че не сте любители на есента, можете да прочетете повече за това как да внесем  пролет  или  лято  у дома и тези сезони да ви съпътстват през цялата година.