Търсене на продукти

Топ 7 тенденции в интериорния дизайн през 2023

Интериорният дизайн е като модата - мени се постоянно. Какви са актуалните тенденции за 2023 можете да разберете от нашата статия.

Топ 7 тенденции в интериорния дизайн през 2023

Интериорният дизайн е като модата - мени се постоянно. С навлизането на 2023 г. все по-ярко се открояват няколко вълнуващи тенденции. Палитрата от смели цветове, интелигентна технология и устойчивите материали набират все по-голяма популярност сред предпочитанията в обзавеждането на дома и различни помещения. Днес сме ви селектирали топ 7 тенденции в интериорния дизайн, които да служат като ваши предводители, когато започнете да променяте дадено място. Запретнете ръкави и да започваме.

1. Използвайте смели цветове - събудете стените си

Кажете довиждане на старите бежови стени и неутрални тонове. Тенденциите в интериорния дизайн през 2023 загърбват старите и общоприети интериорни решения, давайки живот на наситените, живи, драматични цветове. Опитайте да се заиграете с нюансите във вашия дом. Използвайте цветове като наситено синьо, ярко розово, зелено, лилаво, а защо не и  Вива Маджента. Създайте динамични и енергизиращи пространства.

2. Винтижд вибрации - обратно в 70-те

Всичко ново е добре забравено старо. Отминалите тенденции в средата на миналия век преобладават ключово в интериорните решения през 2023. Добавянето на винтидж нотка във вашия дом всъщност може да бъде много лесно и да създаде уютно и носталгично усещане. Помислете за интересни ретро мебели, смели и пъстри шарки или старинни аксесоари. Например, модерен фотьойл от 70-те, съчетан с фънки геометричен килим, може да преобрази пространството по интересен начин. Или пък използвайте кафяви, златни или червени, топли тонове като основа за някоя от стените ви или рамка на някоя от стените с атрактивни цветове и смели форми.

3. Вдъхновете се от природата

Във времена на силно технологични промени, забързано ежедневие и куп задачи все по-трудно успяваме да се насладим на спокойствието и величето, с което ни зарежда природата. Затова друга тенденция през 2023 в интериорния дизайн е вдъхновена именно от природата. Все по-често дизайнерите използват и включват естествени материали като дърво, камък, метал и други. Лесно постижимо е например изграждането на дървена стена или каменна стена може да добави текстура и топлина към стаята, докато полилей или ваза могат да добавят нотка плажна елегантност.

4. Обърнете внимание на таваните

Тенденциите в интериорния дизайн през 2023 все повече отдават внимание на текстурираните тавани и стени. Това може да се постигне сравнителни лесно и без особено приходи. Добър вариант е да добавите текстурираните тапети, които от своя страна лесно да създадат илюзията за тухлена или каменна стена без големи разходи или неприятности на истинската зидария. Дори само да добавите дървена ламперия ще постигнете нужния ефект. Кой каза, че стените трябва да са плоски? Развихрете въображението си!

5. Интелигентна технология - бъдещето е тук

Тенденциите в интериорния дизайн през 2023 г. обръщат внимание на интелигентните технологии с мисъл за бъдещето. Интелигентните системи за осветление, отопление, домашната сигурност и уредите правят живота ни по-лесен, по-ефективен и стават все по-голяма част от ежедневието ни. Само с няколко докосвания на нашите смартфони можем да контролираме домовете си отвсякъде. Говорете за живота в бъдещето!

6. Максимализъм - колкото повече, толкова повече

Минимализмът изглежда е демоде в тенденциите на интериорния дизайн през 2023. Както и да го погледнем всичко е свързано с максимализъм. Смесването на шарки, текстури,   ярки цветове и еклектичен декор е новият начин за преобразяване и създаване на уникално пространство. Въпросът не е да се спрете на точки или райета, ами да използвате и двете!

7. Мултифункционални пространства

Не всеки от нас може да си позволи специална стая за гости или пък хоум офис. Но с малко креативност и желание от ваша страна може да направите чудеса. Тенденциите в интериорния дизайн през 2023 обръщат внимание на мултифункционалните пространства. Така че, целете се да създавате пространство, което може да служи за множество цели и насочете вниманието си изцяло към по-гъвкавата и адаптивна домашна среда. Защо да нямате трапезария, която може да бъде и стая за игра за деца? Мултифункционалните пространства са не само практични, но и насърчават чувството за сплотеност и връзка.

Едно нещо е сигурно - светът, технологиите, тенденциите се развиват с бърза скорост, но намират баланса между новото, старото и практичното. Така че независимо дали сте смели и дръзки, желаете да опазвате околната среда, практични сте - избор има за всеки! Всичко, което трябва да направите е да откриете своя стил, да определите подходящите и нужни за вас решения. Да се запитате в какъв дом искам да живея? Отговорите ще дойдат сами. А колкото до тенденциите в интериорния дизайн през 2023 - не отричаме, че ни харесват!