Как да създадем пролетно настроение вкъщи

Посрещнахме пролетта, а март ни зарадва с няколко топли дни, но и ни припомни, че може да бъде студен и суров. Въпреки снега и дъжда вярваме, че вече сте готови за слънце, топлина и добро настроение. В моментите, когато времето навън не е благосклонно да ни зарадва, ние ви даваме идеи как да създадете пролетно настроение у дома. 


Нека започнем оттам, че ако ви предстои ремонт и пролетта е любимият ви сезон, то най-вероятно ще искате домът ви да носи това усещане през цялата година. В този случай е добре да изберете свежи и пастелни цветове при боядисването на стените, както и стилен и нежен интериор. Повече за избора на цветове за дома можете да прочетете тук.

Ако нямате намерение да се захващате с ремонти, а искате просто да освежите дома си, като внесете повече настроение и цвят, то следващите редове са за вас. Има много начини бързо и лесно да промените облика на дома, без да се обвързвате с основен ремонт и строителни дейности.


Spring mood_2503_1.jpg

1. Направете пролетно почистване

Да, това е много популярно, но ви гарантираме, че ще се чувствате прекрасно, след като го направите. Ще се освободите от всички ненужни неща вкъщи, ще отворите пространство за нови и домът ви ще бъде подреден и освежен. Всичко, от което нямате нужда, можете да дарите или подарите на близки и приятели. Ако не знаете откъде да започнете, ви предлагаме да прочетете статията ни “КонМари или как да подредим дома си в 5 стъпки”.

2. Цветя

Един от най-лесните начини да поканите пролетта у дома е да изберете красиви лалета или други цветя, които ще внесат настроение във всекидневната. Те са прекрасен и стилен акцент, който да ви усмихва всеки път, когато ги видите. Можете да изберете и интересна и красива ваза в любим ваш цвят, която да допълни тази пролетна визия.

Spring mood_2503_2.jpg
Spring mood_2503_3.jpg

3. Аромати

Ако свързвате пролетта с любими аромати, то решението за вас е да вземете ароматни свещи, с които да внесете у дома не само пролет, но и спокойствие. Те могат да ви вдъхновят и за йога или медитация, които да ви помогнат да преминете по-лесно през пролетната умора и да пречистите тялото и ума. Ако ли не, можете да им се насладите и с любима книга и топъл чай в уюта на някой съботен следобед.

3. Нова декорация

Вариантите за декорация са безкрайно много - можете да изберете свежи рамки за снимки, в които да добавите любими спомени с вашите близки, красиви купички, вази, картини и каквото още почувствате, че е подходящо за вашия дом. Декорацията е нещо малко и незначително, но внася необходимото настроение и разнообразие, от което се нуждаем, когато става въпрос за малки пролетни промени.

Spring mood_2503_4.jpg
Spring mood_2503_5.jpg

3. Музика

Последната идея, която ви даваме, е малко по-нетрадиционна, но ни е най-любима! Пуснете любима музика и се отдайте на танци и забавление с най-близките хора. Няма как да не се заредите с положителни емоции и добро настроение. Музиката и времето, прекарано със семейството, са всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме добре, и вярваме, че дори слънцето ще се усмихне на тези мили моменти!

Надяваме се да сме ви вдъхновили за малки промени, които да донесат много смях, емоции, настроение, свежест и усмивки на вас и вашите близки. Вярваме, че съвсем скоро и времето ще последва нашите нагласи и ще ни зарадва със слънчеви и топли дни, на които да се наслаждаваме с усмивка!