Търсене на продукти

5 идеи с палети. Направи си сам

Бързо, смело и сръчно се отправяме към 5 идеи с европалети, които може да сглобите с цялото семейство

5 идеи с палети. Направи си сам

Сега, когато прекарваме повече от всякога време у дома, ни се ще да ни е уютно, комфортно, но и устойчиво. А защо да не го направим и забавно? Бързо, смело и сръчно се отправяме към 5 идеи с европалети, които може да сглобите с цялото семейство.  

Дървените акценти в къщата придават свежест и горско настроение на дома. Този стил е непреходен и абсолютно неподражаем, тъй като сами създавате мебелите си и те отговарят на вашето светоусещане и вкус.  

Спираме се на конкретни примери, които могат да ви влязат в употреба в хола, на терасата, в градината или в детската стая. Да се залавяме!

Декорации с въображение

В духа на коледните празници се подсещаме за вечното терзание - каква да бъде елхата тази година. Ние идваме на помощ - направете я от хоризонтални дървени летвички! Започнете от най-дългата в подножието на елхата и завършете с най-къста, на която дори може да залепите звезда. Необходими са ви бормашина, здрав и по-дебел канап, с който да вържете летвите една за друга - оставете въздух помежду им като отпускате повече дължина на въженцата. Ако не искате да пробивате стената, за да окачите временната декорация, просто използвайте пиронче, на което вече е седяла любима картина. След декември месец ще я върнете обратно на мястото ѝ. И когато сте готови, остава само да украсите елхата - ние си я представяме перфектна дори само с коледни лампички! Ако все пак искате повече украса, ви съветваме да заковете няколко пирончета по продължение на дъските и на тях да закачите плетени, ръчно шити и памучни играчки. Смесването на текстури винаги е отличен вариант, освен това отново помагате на природата, използвайки играчки за многократна употреба.

Разбира се, че елхата е една от многото форми, в които може да сковете стари палети. Развихрете въображението си и пробвайте дизайн на сърце, направете картина, рисувайки върху правоъгълник от летвичките, а защо не измайсторите сами ново местенце за вашите ключове?

Само част от идеите за малки акценти у дома са и рамките за снимки - големи колажи от различни мили моменти със семейството и приятелите могат да намерят място върху талашитена дъска, оградена с летвички. Може да изпозлвате боя за дърво и да боядисате рамката в цвят, подходящ за стената в коридора, например. Представете си колко щастливо ще бъдете посрещани винаги, когато си влезете у дома!

  

Не забравяйте, че може да заложите на какъвто стил и метод пожелаете - от декопаж до винтидж! Поставете и колелца, ако смятате често да местите диванчето. И отново напомняме за сладките възглавнички, одеалца и текстури, които ще придадат завършен и шарен вид на терасата ви.  

Ако този проект ви се струва грандиозен, може да започнете от измайсторяването на малък поднос за кафе, ако сте доволни от финалния резултат, значи сте готови и за тази  статия.  

Децата имат нужда от бюро

Детската стая отдавна е готова и за всяко нещо вече си има точно определено място. Оказва се обаче, че бюрото ще отнеме повече пространство от желаното. За създаването или реновирането на една стая бюджетът не е никак малък. Ето защо смятаме, че бюро и библиотечна част, прикрепена към него, би ви спестило и пари, и място.  

Измерете точно колко място имате в стаята, не забравяйте в това число да включите пространството, необходимо на вашето дете, за да седи то удобно и изправено. След това вземете малко повече дървени летвички от европалетите, като подбрете по-тънките. Необходими ще са ви няколко гвоздея, винтове, чук и отвертка. За да изработите плота, наредете успоредно дъските близко една до друга, така че да достигнете необходимата широчина. В двата края добавете по една летвичка успоредно. И вашият плот е готов.

Вместо крачета на бюрото, ви предлагаме на снадите малка библиотечка, която да служи за шкафове, в които детето да прибира всички книги и учебници. Тук ви трябва основата на палета, така нареченият гръбнак. Обърнете го по вертикала и го прикрепете към стената, така че дъските да се паднат от външната част и да се образува естествено пространство между тях и стената. Когато съедините библиотечката с плота, бюрото е готово, остава само да го подредите. За още съвети за перфектната тийн стая, може да прочетете последната ни  статия.

Бихте могли да заложите дори на сглобяването на по-големи саксии или кашпи за растения като фикус, бенджамин и подобни. Формите и цветовете, вече знаете - каквито на вас и вашия интериорен дизайн пасват най-добре! А в случай, че отглеждате растения, които се нуждаят от повече въздух в почвата, може дори да заложите на по-едро сковани летви, които да обрамчват пръста и да ги оставяте навън в летния сезон.  

Ние от Viessmann сме в непрестанно търсене на най-доброто решение - за вас и природата. Очаквайте следващите ни природосъобразни решения и идеи в блога ни. До скоро!